28 / 03 / 2024

Metrobüs hatları revize mi edilecek

Metrobüs hatları revize mi edilecek

Kitap fuarına gidenler metrobüs durağında mahsur kaldı. Günde 750 bin kişinin kullandığı metrobüsün zamanla yetersiz kaldığına dikkat çeken Şehir Plancıları Odası Başkanı Kahraman, " Metrobüs hatları revize edilip metro hattına dönüştürülmeli." dedi.

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezini inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul'a yeni metrobüs hatları müjdesi verdi.

Ankara'ya metrobüs geliyor!

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Millet Kıraathanesi'nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'yı bizim metrobüsle tanıştırmamız lazım. Yeni dönemde metrobüs olacak'' diye konuştu.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs sözü!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceğiz. Hazırlıklarımızı yapmıştık. Ağustos ayındaki dolar kuru ve ekonomik saldırı olmasaydı ihaleye çıkacaktık" dedi...

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.

Özcan Işıklar: Silivri'ye metrobüsü biz getireceğiz!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın metrobüsün Silivri’ye uzatılmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattı Silivri'ye uzatılmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Hasan Akgün'den metrobüs teşekkürü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Metrobüs hatlarına yeni düzenleme!

Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan metrobüste olası kazaların önüne geçilmek için yeni önlemler alınıyor. İBB, metrobüs yolunu diğer yoldan ayıran bariyerlerin güçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Silivri'ye metrobüs geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri halkına müjde verdi. Topbaş, "Silivri'ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Metrobüs hatları revize mi edilecek Haberi

Metrobüs hatları revize mi edilecek

34. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'na gelenler önceki akşam metrobüs Beylikdüzü TÜYAP metrobüs durağında izdihama yol açtı. Yolcular metrobüslerden indikten sonra durakların normal kapılardan çıkamadı. İzdiham nedeniyle durağın etrafındaki tel örgüler yıkıldı. Duraktaki yolcular yıkılan tel örgülerden geçti. Aynı duraktan metrobüse binecek yolcular ise saatlerce durağın boşaltılmasını beklemek zorunda kaldı. Durak etrafında park edilen seyyar satıcıların kamyonetleri ve tezgahları da kalabalığın dağılmasını geciktirdi.


35 DAKİKADAN 55 DAKİKAYA ÇIKTI


Yaşanan yoğunluklar nedeniyle sıkıntı çeken yolculardan biri, "Sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılan Avcılar, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler, Cevizlibağ, Zincirlikuyu metrobüs duraklarındaki insan trafiği, metrobüslerin de kuyruk oluşturmasına neden oluyor. İlk başladığı 2012 yılında Beylikdüzü'nden Şirinevlere 35 dakikada geliyordum. Şimdi sabah saatlerinde 55 dakikada gelebiliyorum. Eğer ilk duraktan biniyorsam metrobüste koltuk bulabiliyorum....