25 / 04 / 2024

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 



Ramazan Bayramı'na günler kala yola çıkacak olan kişilerin gündeminde bayramda köprü, otoyol ve toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı geniş yer tutuyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişlerin çalışma durumu açıklandı. 1 Mayıs Arefe günü itibarıyla Ramazan Bayramı'nın !'inci günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs tarihi. Peki Raamazan Bayramında köprü, otoyol ve toplu taşıma ücretsiz mi, bedava mı? 1- 2-3-4 Mayıs 2022 Arefe ve Ramazan Bayramı'nda metrobüs, otobüs, metro bedava mı?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Ramazan Bayramı nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü kontrolündeki otoyol ve köprülerden geçişlerden ücret alınmayacak. Ancak ücretsiz geçişler yap-işlet-devret projelerini kapsamıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollar 30 Nisan- 5 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olacak. Ancak ücretsiz geçiş uygulaması yap-işlet-devret projelerinde ise geçersiz olacak.

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Kararla ayrıca, Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri ve toplu taşıma hizmetleri 2 Mayıs-4 Mayıs arasında ücretsiz olacak.

Bayramda Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ücretsiz olacak.


Geri Dön