27 / 04 / 2024

Kurban Bayramı boyunca bedava olacak köprü ve otoyollar hangileri Osmangazi ve Çanakkale ücretsiz mi?

Kurban Bayramı boyunca bedava olacak köprü ve otoyollar hangileri Osmangazi ve Çanakkale ücretsiz mi?

Kurban Bayramı tatili hükümet tarafından 9 gün ilan edildi. Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı. Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Ücretsiz olacak güzergahlar kaç gün bedava olacak? İşte ayrıntılar...



 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatilini memlektleri ve tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar günün erken saatlerde yollara çıktı. Kurban Bayramı tatili boyunca hangi yollar ve körülerin ücretsiz olacağı açıklandı. Kurban Bayramı 4 gün üzerinden değerlendirilecek.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak. Yap-işlet-devret projelerini kapsamayan uygulama, bugün başladı.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bugün başlayan uygulama çerçevesinde 18 Temmuz pazartesi saat 07.00'ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç KGM sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön