25 / 04 / 2024

Bayramda köprü ve yollar ücretsiz mi? Bakan bizzat açıkladı

Bayramda köprü ve yollar ücretsiz mi? Bakan bizzat açıkladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar memleketine gitmek için şimdiden düştü. İşte detaylar…



Kurban Bayram tatili süresi Kabine toplantısının  ardından 9 güne çıkarıldı. Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

9 Temmuz'da idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle memleketlerine gidecek ya da tatil beldelerine gitmek için yola çıkacaklar bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmadığını merak ediliyor.


Müjdeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çıktığı canlı yayında verdi. Kurban Bayramı için müjde veren Karaismailoğlu, devletin işlettiği köprüler ve otoyolların bu bayramda da ücretsiz olacağını ifade etti.
Yap-işlet-devret modeline yönelik gelen eleştirilere 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden yanıt veren Karaismailoğlu, "Bakın daha 1 kuruş ödenmedi. Proje bitti, 4 yıl gibi kısa bir sürede sonuçlandı. 2 milyar 545 milyon euroluk finansal giderin bir geri dönüşü olacak. Ortalama süreye geldiğinde artıya geçecek. 2040 yılına geldiğimizde bu projeler sayesinde bütün ulaştırma altyapı bakanlığı artık kendi gelirini kendi üreten bir bakanlık haline dönecek bu projeler sayesinde." diye konuştu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön