26 / 04 / 2024

İETT'den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak

İETT'den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz akbil duyurusu yaptı. Ücretsiz geçişler metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde geçerli olacak. İETT'den yapılan son dakika açıklamasının detayları belli oldu! İşte ayrıntılar...



Öğrenci akbillerine yüzde 40 zam tartışması İETT'de devam ederken çıkan son karar zam farkının İstanbul büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödenmesi kararı çıkmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun ise UKOME'de çıkan kararı veto yetkisi olmamasına rağmen henüz imzalamadı.

23 Mayıs tarihinde İBB Meclisi'nde öğrenci ulaşım kartlarına yapılan zammın İBB tarafından sübvanse edilmesi kabul edilmişti. Aylık yüzde 40 zamla 31 lira eklenerek 109 liraya çıkan aylık öğrenci abonman ücretinin yeniden 78 liraya düşürülmesi kararı alınmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 14 Nisan'da öğrenci akbil zamlarını yeniden görüşülmek üzere meclise iade etmişti.

TOPLU TAŞIMA 4-5 HAZİRANDA ÜCRETSİZ!

İstanbul'da bu hafta sonunda, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ile Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bitirme Sınavlarına girecek İstanbullular için toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak imkandan öğrenci, öğrenci velileri ve öğretim görevlileri yararlanabilecek.

5 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) toplu taşımayla gitmek isteyenler için ulaşım ücretsiz olacak. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.

İETT den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön