26 / 04 / 2024

Metropolis Antik Kentinde tonoz yapı mı bulundu

Metropolis Antik Kentinde tonoz yapı mı bulundu

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

İzmir Metropolis'te dünyanın en iyi korunmuş yapısı ortaya çıkarıldı!

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı verildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1990'dan bu yana kazıları devam eden Metropolis'in ören yeri olması için onay verdi. Turistik gezilere açılan ve biletleri 5 liradan satışa çıkarılan Metropolis'e çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Manisa Aigai Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi Köseler mahallesindeki Aigai Antik kentinde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı. 2015 sezonundaki çalışmalar 6 ay sürecek, ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için antik yollar açığa çıkarılacak.

Anavarza Antik Kenti çift şeritli yol çalışmaları devam ediyor!

ADANA'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kentinde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Perge Antik Kenti kazılarında 1800 yıllık heykel bulundu!

Antalya Müzesi Müdürlüğü'nün Perge antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarında heyecan verici keşif! 1800 yıl önce yapıldığı tahmin edilen başsız bir erkek heykeliyle bir kadın heykeli başı bulundu

Aigai Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları devam ediyor!

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki Aigai antik kentinde, 2014 yılı kazı çalışmaları tamamlandı. 10 yıldır süren kazılarda tarihi meclis binasının yanı sıra 10 bine yakın eser ortaya çıkarıldı.

Aigai antik kentinde kazı çalışmaları 100 yıl sürecek!

Manisa'nın Yuntdağı Köseler mevkisinde bulunan Aigai antik kentinde 2004'te başlayan kazılarda onbinlerce eser günyüzüne çıkarıldı. Kazılar soluksuz devam ederken, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da bölgede incelemelerde bulundu...

Efes'teki Serapis Tapınağı ayağa kaldırılıyor!

Her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Efes antik kentinde bulunan ve depremde yıkıldığı tahmin edilen Serapis Tapınağı, aslına uygun bir şekilde restore edilecek

Metropolis Antik Kenti ziyarete açılıyor!

Antik çağda ticaret yolları üzerinde bulunması nedeniyle kervanların uğrak yeri olarak bilinen Metropolis Antik Kenti, tamamlanan yatırımla artık tarih severlerin de uğrak noktası olacak. Metropolis mitolojide "Ana Tanrıça Kenti" olarak biliniyor.

Metropolis Antik Kentinde tonoz yapı mı bulundu Haberi

Metropolis Antik Kentinde tonoz yapı mı bulundu

İzmir'in Torbalı ilçesinde yer alan Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.


İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hamam-palaestra kompleksine ait bu yapının, 1900 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun tahmin edildiği bildirildi.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi ve Metropolis Antik Kenti kazı başkanı Doç. Dr. Serdar Aybek, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonozlu servis koridorlarından biri olan bu mekanın tamamen ayakta olmasının arkeoloji bilimi adına büyük bir nimet olduğunu vurguladı.


Kentte yürütülen kazı çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Aybek, bugüne kadar yapılan kazılar sonunda Helenistik döneme ait tiyatro yapısı, meclis binası, sütunlu galeri ile Roma İmparatorluk döneminde inşa edilen iki hamam yapısı, mozaikli salon, avlulu villa, dükkanlar, sokaklar gibi antik kent dokusunu...