28 / 03 / 2024

milas yahudi mezarlığı restorasyon

milas yahudi mezarlığı restorasyon

Milas ilçesindeki Yahudi Mezarlığı "Milas'ta Yahudiliğin Sessiz Tanıkları" projesi kapsamında restore edilecek. Yaklaşık 170 Yahudi mezarının bulunduğu alan, Milas Kültür Rotası'na dahil edilerek inanç turizmine evsahipliği yapacak.

Milas'taki yahudi mezarlığı restore edilecek!

Milas ilçesindeki Yahudi Mezarlığı "Milas'ta Yahudiliğin Sessiz Tanıkları" projesi kapsamında restore edilecek. Yaklaşık 170 Yahudi mezarının bulunduğu alan, Milas Kültür Rotası'na dahil edilerek inanç turizmine evsahipliği yapacak.

İzmir Mezarlıkbaşı'ndaki Hahamhane yarı çöplüğe dönüştü!

İzmir'in Mezarlıkbaşı semtinde tarihi sinagogların bulunduğu mahallede bir dönem Yahudi cemaatinin yönetim evi olarak kullanılan, içinde geniş bahçesi bulunan Hahamhane, evsizlerin barınağı oldu.

Kudüs'teki müslüman mezarlığına yerleşim birimi yapılacak!

Müslüman mezarlığına Yahudi yerleşimi Kudüs Belediyesinin, tarihi Müslüman mezarlığı enkazı üzerine Yahudi yerleşim birimi kurulması planını onayladığı bildirildi. Yerleşim biriminde 192 konut,480 odalı otel ve ticaret merkezi olacak.

Konak Tünelleri'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

İZMİR'de, Konak Tüneli'nin geçtiği yerlerdeki arkeolojik kazılar bitti. Bu çalışmalarda Yahudi mezarlarından çıkan 900'ü aşkın insanın kemiği, Yahudi cemaatine teslim edilerek Gürçeşme'deki Yahudi Mezarlığı'na nakledildi.

Milas'ta 600 hektar orman kül oldu!

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde önceki gün mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine İzmir, Manisa, Antalya, Denizli, Kütahya ve Aydın'dan da ekipler sevk edildi...

Muğla Milas'ta orman yangını çıktı!

Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine bağlı ekipler sevk edildi

Milas'ta orman yangını çıktı!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı. Dağlık arazideki yangının söndürülmesine çalışılıyor. Arazinin dağlık olması nedeniyle ekiplerin yangına müdahalede zorlandığı bildirildi.

1933 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı arsasının bir dönümü 80 liraymış!

24 Mayıs 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlığın arazi 360 dönümmüş. Arazinin dönümüne 80 lira verilerek toplam 28 bin lira ile mezarlık arazi satın alınacakmış.

1933 yılında kurulacak Zincirlikuyu Mezarlığı'nın büyüklüğü!

13 Mayıs 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlık arazisi hükümete aitmiş. Hükümetle anlaşma yapılmış ve Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlığın arazisi 200 dönümmüş.

Milas'ta çöp depolama alanındaki yangın ormanlık alana sıçradı!

Milas'ta çöp depolama alanında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı. Çöp depolama alanında metan gazı patlaması sonucu çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi 1.600 mezarlıkta bakım çalışması yapacak!

31 ilçe ile mahalle olan 752 köy ve beldede bulunan bin 600 mezarlığa hizmet vermeye başlayan Konya Belediyesi, bu mezarlıklarda temizlik ve bakım hizmetlerinin yanı sıra envanter çalışması yaparak Mezarlık Bilgi Sistemi’ni yaygınlaştırıyor.

1933 yılında Balmumcu'ya 300 bin liraya mezarlık kurulacakmış!

18 Ocak 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Maçka Mezarlığı dolmuş. Belediye Beyoğlu ve civarının mezarlık ihtiyacını karşılamak için Balmumcu, eski likör fabrikasının arkasına 300 bin liraya mezarlık kuracakmış.

Milas'ta kanalizasyon çalışması sırasında 1600 yıllık tarihi mezar bulundu!

Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu. Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı...

milas yahudi mezarlığı restorasyon Haberi

milas yahudi mezarlığı restorasyon


Milas ilçesindeki Yahudi Mezarlığı "Milas'ta Yahudiliğin Sessiz Tanıkları" projesi kapsamında restore edilecek.


Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, İzmir Musevi Cemaati Vakfı ve Milas'ı Kalkındırma ve Geliştirme Derneğince ortak hazırlanan proje kapsamında, ilçenin Gümüşlük Mahallesi'nde yaklaşık 170 Yahudi mezarının bulunduğu alan, Milas Kültür Rotası'na dahil edilerek inanç turizmine evsahipliği yapacak.


Projeye ilişkin gazetecilere açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçenin yakın geçmişte kalabalık bir Yahudi nüfusa evsahipliği yaptığını söyledi. Çocukluğu döneminde doktorunun Yahudi bir Türk vatandaşı olduğunu, Milas'taki yahudilerin genellikle ticaretle uğraştıklarını ve iş ahlaklarıyla bilindiklerini anlatan Tokat, şöyle konuştu


"Biz Yahudileri biliyoruz fakat gelecek nesiller de Milas'ta bir dönem Yahudilerin yaşadığından haberdar olsun diye bir şeyler yapmak istiyoruz. Biz de bu bağlamda, Milas Yahudilerinden kalan tarihi mezarlıkla ilgili projenin hayata geçirilebilmesi için...