26 / 04 / 2024

Millet Meclisi

Millet Meclisi

1 Ekim’de açılacak olan yeni yasama yılında ekonomi gündemi yoğun geçecek! Gündemde olan yeni yılında AK Parti milletvekillerince Meclis Başkanlığına sunulacak ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun" teklifinin detayları belli oldu. İşte detayları…

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

TOKİ 10 milletvekili odasını 15 milyona mal etti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yeni yapılan milletvekili odalarının maliyeti ortaya çıktı. TOKİ aracılığıyla 10 milletvekili için ek oda yapan TBMM'nin bu iş için 15 milyon lira harcadığı iddia edildi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Meclis'te çaya yüzde yüz zam! Bakın kaç lira oldu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemek fiyatları sürekli tartışma konusu olmuştu. Meclis Lokantası'nda uygun fiyatlarıyla bilinen bir bardak çayın fiyatı, yüzde 100'lük bir zamla artarak 2 liraya yükseltildi.

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis'te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya yoğun bir gündemle başlıyor. Milyonların merakla beklediği ''Yarısı bizden kampanyası'' bugün meclis gündeminde yer alacak. Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler geliyor...

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oldukça hareketli günler bekliyor. Pazartesi günü 12. Kalkınma Planı ile 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin Meclis’e sunulması beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyon hedefine ilişkin iddialı konuştu.

Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emekli olma hakkı geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geleceğini belirtti.

Emeklilerin 5 bin TL'lik ikramiyesinde flaş gelişme! Bakan Işıkhan resmen açıkladı: Bugün...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin TL'lik ödemeye ilişkin önergenin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağına dikkat çekti. İşte detaylar..

Emeklilerden TBMM'ye açık mektup! 8 bin TL seyyanen zam yapılsın, en düşük maaş asgari ücret kadar olsun!

Emeklilerden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine maaş zammı ile ilgili mektup yollandı. İşte milyonlarca emeklinin zam beklentisi... 

Konut mağdurları hakları olan evleri almak için TBMM'ye başvurdu!

Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi "İdareye Özel Sözleşmelere Müdahale Yetkisi Tanıyan Yasa" çıkartılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na dilekçe sunarak imzaya açtı.

Millet Meclisi Haberi

Millet Meclisi

Meclis yeni yasama yılına 1 Ekim 2022 Cumartesi günü itibari ile başlıyor. Yaklaşık 3 milyon vatandaşın icra borcunu ilgilendiren yasa, çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteği,  EYT en önemli gündem maddelerini oluşturuyor.

ÇALIŞANLARA ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Kredi Yurtlar Kurumuna borcu olan gençlerin borçlarının faizlerinin silinmesine yönelik yasal düzenlemenin bunlardan biri olduğunu ifade eden Elitaş, düzenlemeyle, işverenlerin çalışanlarına elektrik ve doğal gaz desteklerinin 1000 liralık kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulacağını bildirdi.

Elitaş, işverenlerin, çalışanlarına yemek yardımını nakdi olarak verdikleri takdirde bu ücretin vergiden istisna tutulacağını kaydetti.

"3 MİLYON VATANDAŞIMIZI İCRADAN KURTARACAĞIZ"

Elitaş, kanun teklifi ile 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılan 2 bin lira ve altındaki alacakların da tasfiye edileceğini söyleyerek, “GSM kuruluşları, doğal...