26 / 04 / 2024

milli emlak nasıl arsa alınır

milli emlak nasıl arsa alınır

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmazlarının satışına Maliye Bakanlığı yetkilidir. Satış bedelleri genel bütçeye gelir kaydedilir. Peki, milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Milli Emlak Eylül 2023 ihalelerini peş peşe duyurdu! Konut imarlı arsa almak isteyenler hemen bakın!

Yeni bir arsa veya arazi almak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 42 bin liraya konut imarlı arsa satacak. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Milli emlak nasıl alınır?

Devlete ait olan malların bütünü milli emlak olarak tanımlanıyor. Milli emlak taşınmazlarının tasarruf işlemleri ile ilgili hususlara, kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, milli emlak nasıl alınır?

Ispartakule Evleri Emlak Konut başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 1.849 adet konuttan meydana gelen projede kura çekilişi için başvuruların son tarihi 3 Temmuz olarak belirlendi. Peki Ispartakule Evleri Emlak Konut başvuruları nasıl yapılacak?

Milli emlak 2b ödemeleri nasıl olur?

2B arazi; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, milli emlak 2b ödemeleri nasıl olur?

Emlak vergisi nasıl verilir?

Emlak vergisi, taşınmazın maliki tarafından ödeniyor. Taşınmaza sahip olunan sene emlak vergisi için beyanname veriliyor. Emlak vergisi ödemelerine ise bir sonraki sene başlanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl verilir?

Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergide kimi taşınmazlar için vergi indirimli uygulanabiliyor. Peki, emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

Yeni inşaat emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken emlak vergisi için ilk taksit dönemi devam ediyor. Peki, yeni inşa edilen bir binadan ev aldığınızı düşünelim. Yeni inşaat emlak vergisi nasıl ödenir?

Home ofis emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz malın türüne göre belirlenen oranlar ile hesaplanıyor. Peki, bir konut hem ev hem işyeri olarak kullanılırsa ne olur? Home ofis emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına (emlak alım satım vergisi) tabi tutuluyor. Peki, emlak alım satım vergisi ne kadar? Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

Emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu devirlerinde emlak alım satım vergisi adı altında alıcı ve satıcı tapu harcı ödüyor. Bu harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

milli emlak nasıl arsa alınır Haberi

milli emlak nasıl arsa alınır

Milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Milli emlak satış işlemlerine ilişkin açıklamalar Milli Emlak'ın resmi internet sayfasında yer alıyor. Burada yer alan bilgilere göre mülkiyeti devir borcu doğuran işlemlerin başında gelen satış, bir sözleşme sonucu meydana geliyor. 


Satış konusu birçok kanunda düzenlenmiştir. En genel biçimde de 22.04.1926 tarihli ve 818 sayılı Borçlar Kanununda düzenlenmiştir. Özel kanunlarda düzenleme olmayan konularda Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.

           

Borçlar Kanununun 182 nci maddesi satım sözleşmesini şöyle tanımlar:

''Satım öyle bir sözleşmedir ki, onunla satıcı, satılan malı alıcının iltizam ettiği (üstlendiği) semen mukabilinde (bedel karşılığında) alıcıya teslim ve mülkiyeti nakletmek borcunu tahammül eder.(yüklenir)''


Tanımdan da anlaşılacağı üzere, satım sözleşmesi; tarafların karşılıklı ve birbirine uygun irade beyanıyla meydana geldiği için bir ''rızai sözleşme'', taraflar, malla semeni mübadele...