28 / 03 / 2024

milli parklar inşaat yasağı

milli parklar inşaat yasağı

Milli parklar, tabiat parkları, koruma alanları enerji, maden, turizm ve inşaat yatırımlarına açılabilecek...

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Eskişehir'de 22.9 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihalesi düzenliyor.

Eskişehir'de 22.8 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Iğdır'da 41.2 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Merkez İlçe, Karaağaç Mahallesinde bulunan arsa üzerinde 41 milyon 251 bin 620 TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Silivri Yeni Mahalle’de yüzme havuzu inşaatı başladı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ihale süreci tamamlanarak inşaatına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi'nin alanında inceleme yaptı. Başkan Yılmaz, "Geleceğin milli sporcularını yetiştireceğiz" diye konuştu...

İstanbul'da 21.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Maltepe, Ataşehir, Pendik ve Tuzla'da arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Afyonkarahisar'da 4.2 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 4 milyon 242 bin 676 TL bedelle arsa karşılığı inşaat yaptıracak.

İnşaat devlerinden Milli Dayanışma Kampanyası'na destek!

“Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası için tüm ülke tek yürek oldu. Yurdun her bölgesinden kampanyaya yağmur gibi destek yağarken, inşaat sektörünün dev isimleri de bağışlarda bulundu.

Merkez Bankası'nın Levent'teki arsasında camii inşaatı başladı! 

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Merkez Bankası‘na ait olduğu belirtilen alana cami yapılabilmesi için arazinin mülkiyeti Milli Emlak‘a verildi. Caminin inşaatını ise ASL İnşaat üstlendi...

Düzce'de 18.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 18 milyon 436 bin 322 TL bedelle arsa karşılığı inşaat yaptıracak.

İstanbul Maltepe'de 21.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 21 milyon 428 bin 877 TL bedelle arsa karşılığı inşaat yaptıracak.

İzmir'de 6.6 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı 6 milyon 580 bin 95 TL bedelle arsa karşılığı inşaat yaptıracak.

Düzce'de 24.6 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 24 milyon 650 bin TL bedelle arsa karşılığı inşaat yaptıracak.

milli parklar inşaat yasağı Haberi

milli parklar inşaat yasağı


23. Dönem TBMM'de  görüşülemediği için "kadük" olan Tabiat ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı,  bu dönemde tartışmalı değişikliklerle Genel Kurul gündemine girdi. Tasarıyla, mevcut koruma sistemleri (Milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı, tabiat anıtı) altındaki bütün alanların, başvuru üzerine "yeniden değerlendirme" yapılarak kullanıma açılmasına imkân sağlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda tek yetkili kurum oluyor. 

Koruyarak yaşatma ve geliştirme dışında, yenilenmesi ve yerine konması mümkün olmayan milli park, tabiat parkları, tabiat koruma alanları, tabiat anıtlarının (ki Türkiye'nin hidrosistemini oluşturan akarsu barındıran alanları dahil) kamu yararı gerekçesiyle ekonomik ve ticari kullanıma açılmasına imkân veren tasarının ekonomik boyutu, özellikle enerji, maden, turizm, inşaat sektörlerinin, sivil tepkilere ve yargının müdahalesine kadar yol açan yatırım eğilim ve girişimlerini  de doğrudan ilgilendiriyor.

Hazırlıkları 10 yılı...