19 / 04 / 2024

milli parklar yatırım projeleri

milli parklar yatırım projeleri

Milli parklar, tabiat parkları, koruma alanları enerji, maden, turizm ve inşaat yatırımlarına açılabilecek...

Bakan’dan 20 milyar liralık yatırım açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Milli Teknoloji Hamlesini destek verecek 20 milyar liralık bu büyük yatırım hamlesini önemsiyoruz, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Türkiye'de milyar dolarlık yatırım yapan şirketin müdürü Hulusi Akar'ın gelini çıktı

Türkiye'de 2000 yılında kurulan Yemeksepeti'ne ilk 2012’de 44 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic’in genel müdürünün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gelini olduğu ortaya çıktı. General Atlantic'le Türkiye'de yatırım fırsatları kovalayan isim Melis Kahya Akar.

Yıldızlar Yatırım Holding’den Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon lira destek!

Yıldızlar Yatırım Holding, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon TL’lik bağış yaptı.

Rönesans Holding'ten Cezayir’e 1.2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ile Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde 1.2 milyar dolar yatırım yatırıma hazırlanıyor. Firma, bölgede polipropilen üretim tesisi kuracak.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

2016 yılı ekonomik verilerine göre Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 8.2’si gayrimenkul yatırımlarına dayalı olan inşaat sektörü oluşturuyor. Peki, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

Bitlis'e 100 milyonluk liralık eğitim yatırımı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi yatırımlarıyla beraber Bitlis'e 2017 yılında 100 milyonluk eğitim yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlarla Bitlis'te eğitim açısından önemli kazanımların elde edildiği bir yıl olacaktır" dedi.

Sayısal Loto talihlisine Trabzon'a yatırım çağrısı!

Milli Piyango İdaresi'nin düzenlediği Sayısal Loto'nun 59'uncu hafta çekilişinde büyük ikramiye olan 5 milyon 632 bin 868 lira 75 kuruşu kazanan talihlinin Trabzon'dan olduğu belirlendi. Sayısal Loto talihlisine Trabzon'a yatırım çağrısı yapıldı.

Mardin'e yatırım yapmak görevimizdir!

Ticari hayatı nedeniyle İstanbul’a taşınan ünlü iş adamı İsmail Kaya yatırım hedeflerini anlattı. Kaya, ''Mardin'e yatırım yapma bir Milli görevdir'' dedi.

Amasra Lisesi Öğrenci Yurdu 2016 yatırım programına alındı!

Ak Partili Bartın Milletvekili Tunç, Amasra köylerinden ve Amasra dışında da öğrencilerin öğrenim görebilmesi için yurt ihtiyacını Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini ve 2016 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını söyledi.

Ağrı'da son 10 yılda 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti.

Bolu Yedigöller Milli Parkı'na 9 milyon TL yatırım daha yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Yedigöller Milli Parkı'na 9 milyon 300 bin TL bir yatırım daha gerçekleştirdik " şeklinde ifadelerde bulundu.

Iğdır'da 50 milyonluk eğitim yatırımı yapılacak!

Iğdır’da, bu yıl içerisinde eğitime 50 milyonluk yatırım yapılacağı bildirildi. Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, 2015 yılı içerisinde Iğdır’a 50 milyonluk eğitim yatırımı yapılacağını söyledi.

Bitlis'te eğitime 78 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında il ve ilçelerdeki okul inşaatların devam ettiğini bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yatırım programı kapsamında 78 milyon lira harcandığını söyledi.

milli parklar yatırım projeleri Haberi

milli parklar yatırım projeleri


23. Dönem TBMM'de  görüşülemediği için "kadük" olan Tabiat ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı,  bu dönemde tartışmalı değişikliklerle Genel Kurul gündemine girdi. Tasarıyla, mevcut koruma sistemleri (Milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı, tabiat anıtı) altındaki bütün alanların, başvuru üzerine "yeniden değerlendirme" yapılarak kullanıma açılmasına imkân sağlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda tek yetkili kurum oluyor. 

Koruyarak yaşatma ve geliştirme dışında, yenilenmesi ve yerine konması mümkün olmayan milli park, tabiat parkları, tabiat koruma alanları, tabiat anıtlarının (ki Türkiye'nin hidrosistemini oluşturan akarsu barındıran alanları dahil) kamu yararı gerekçesiyle ekonomik ve ticari kullanıma açılmasına imkân veren tasarının ekonomik boyutu, özellikle enerji, maden, turizm, inşaat sektörlerinin, sivil tepkilere ve yargının müdahalesine kadar yol açan yatırım eğilim ve girişimlerini  de doğrudan ilgilendiriyor.

Hazırlıkları 10 yılı...