18 / 04 / 2024

Milli Reasürans Binası Sevinç Hadi

Milli Reasürans Binası Sevinç Hadi

Mimar Sevinç Hadi, Milli Reasürans binasını mimar eşi Şandor Hadi ile birlikte tasarlayan mimardır. Sevinç Hadi, kızı Tülin Hadi ve Cem İlhan tarafından kurulan TeCe Mimarlık'ın Onursal Başkanı'dır. Peki Sevinç Hadi kimdir? İşte biyografisi...

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

İnşaat ve mühendislik sektörüne yeni düzenlemeler geliyor! 2023'te yüzde 50 büyüme bekleniyor!

İnşaat ve mühendislik sigortalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi,  2023 sonu itibariyle de yüzde 45-50 arasında artış beklediğini söyledi. 

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?

KOBİ’lere büyük müjde! Küçük işletmelere 10 milyar TL destek!

TÜRK Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, devlet destekli alacak sigortasının ekonomiye ve ticarete ciddi katkı sağladığını söyledi. Yeni sigorta türüne dair konuşan Eren, devlet destekli alacak sigortasında gelinen noktayı anlattı.

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Akar, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

DASK’a 3.4 milyar TL'lik devlet desteği!

DASK'a zorunlu deprem sigortası riskleri için Hazine'den 3.4 milyar Türk Lirası reasürans desteği sağlanacak.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı!

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası, bugün gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacak.

MİT'in yeni binası KALE bugün hizmete açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde hayata geçirilen yeni binası "KALE" bugün hizmete girecek.

MİT'in yeni binası 'KALE' yarın hizmete açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının (MİT) Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde inşa edilen yeni binası 'KALE' yarın hizmete giriyor.

Türk Reasürans, İstanbul Finans Merkezi'nden güvence ihraç edecek!

Türk Reasürans AŞ (Türk Re) Genel Müdürü Selva Eren, Türk Reasürans'ın global marka olması yönünde vizyonlarının bulunduğunu dile getirdi.

Milli Reasürans Binası Sevinç Hadi Haberi

Milli Reasürans Binası Sevinç Hadi

Sevinç Hadi kimdir?


Sevinç Hadi 1934 de Mersin’de doğdu. 1959 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık fakültesinden mezun oldu. 1960’da Hochschulbauamt’da Otto Graf Enstitüsü projesinde, 1961’de Werner Gabriel bürosunda, 1962’de Prof. Nezih Eldem ile İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Kütüphane projesinde çalıştı. 


1962’de serbest mimarlık bürosunu kurdu ve Göreme ve bazı kent planlamalarında çalışmaya başladı. Göreme bölgesinde bölgesel yerleşim ve mimarisi üzerine yaptiği araştırma Architectures-Formes-Fonctions’da (İsviçre) yayınlandı. Aynı konuda fotograf sergileri açtı. 1963’te Kastamonu Orman Sitesi ve Ersen Gürsel ile Taşköprü Orman Sitesi projelerini hazırladı. 


1964’ten itibaren Şandor Hadi ile birlikte çalışmaya başladı. Tülin Hadi ve Cem İlhan ile birlikte çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda birlikte dereceler aldılar. Milli Reasürans TAŞ Kompleksi ile 1992 ve 1994 yıllarında Proje ve Yapı Dalı ödüllerini kazandı....