19 / 04 / 2024

KOBİ’lere büyük müjde! Küçük işletmelere 10 milyar TL destek!

KOBİ’lere büyük müjde! Küçük işletmelere 10 milyar TL destek!

TÜRK Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, devlet destekli alacak sigortasının ekonomiye ve ticarete ciddi katkı sağladığını söyledi. Yeni sigorta türüne dair konuşan Eren, devlet destekli alacak sigortasında gelinen noktayı anlattı.



Türk Reasürans Genel Müdür yardımcısı Ali Sertaç Canal ve Selva Eren, devlet destekli alacak sigortasında gelinen noktayı anlattı.

Eren, teminat bulunmasında zorluk yaşanan riskler için oluşturulan sigorta havuzlarının, 2021 yılında çıkan kanun ile Merkezin, Özel Riskler Yönetim Merkezi adını alarak, tüzel kişiliğe kavuşturulduğunu, yönetiminin de Türk Reasürans’a verildiğini belirtti.

Eren, devlet destekli alacak sigortasının, bankalar nezdinde teminat olarak kabul edilmesine ilişkin sürecin tamamlanabilmesi için tüzel kişilik gerekliliğinin bu sayede tamamlandığını ifade etti.

KOBİ’lere büyük müjde! Küçük işletmelere 10 milyar TL destek!

Eren,  “Biz devraldığımızda sistemde bazı noksanlıklar vardı. Mesela, primler bir havuzda toplanıyordu, hasar olduğunda bu havuzdan ödeniyordu. Yeterli birikim toplanmıyordu. Türk Reasürans devraldıktan sonra dünyanın ileri gelen reasürans şirketlerinden reasürans koruması aldık. Daha önceleri yıllık cirosu 25 milyon liraya kadar olan KOBİ’ler sigortadan faydalanıyordu, biz ciro sınırını 250 milyon liraya çıkardık. Türk Reasürans’a geçtikten sonra, KOBİ’lere 1,2 milyar TL’lik teminat sağlanmıştı, şimdi bu rakam 10 milyar liraya çıktı. Bugün devlet destekli alacak sigortası ile KOBİ’lerin 10 milyar liralık ticaretine destekte bulunduk. Yakın bir nakitte da türev bir ürünü de KOBİ’lere sunacağız.”

Ali Sertaç Canal, “Yaklaşık 10 milyar TL’lik ticarete teminat verdik ve 45 bin kadar işletme bu teminattan yararlanıyor” dedi.

Peki, nedir bu devlet destekli ticari alacak sigortası nedir? Kimler bu sigortadan yararlanabilir? İşte, detayları…


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön