28 / 03 / 2024

mimaride yeni trendler

mimaride yeni trendler

Koronavirüs salgını ile birlikte binaların insan sağlığı üzerindeki yansımaları tartışılmaya başlandı. Peki mimaride yeni trendler neler? Yeni nesil nasıl bir mimari istiyor? İşte detaylarıyla yeni mimari düşünceleri...

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarının erişilemez boyutlara yükselmesinin ardından, İstanbul'da deprem korkusuyla yeni trendler oluştu. Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu. Peki tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Konut sektöründe trendler değişti!

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

Kovid-19'la mimaride hangi trendler başladı?

Koronavirüs salgını ile birlikte binaların insan sağlığı üzerindeki yansımaları tartışılmaya başlandı. Peki mimaride yeni trendler neler? Yeni nesil nasıl bir mimari istiyor? İşte detaylarıyla yeni mimari düşünceleri...

AVM'lerde yeni trend rüzgarları esiyor!

Kovid-19 pandemisi ile beraber alışveriş merkezi (AVM) sektöründe hem yatırımcı hem de perakendeci tarafında zorlu bir sürece girildi. Rekabetin arttığı dünyada mağazaları daha çekici kılabilmek için AVM'lerde yeni trendler hayata geçiriliyor.

Mimaride yeni bir devir!

Yatay mimariyi yaygınlaştıracaklarından bahseden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ülkemize uzunca bir süredir hâkim olan çirkin, ruhsuz, kimliksiz yapı inşası dönemini sona erdirerek, gelenekle geleceği harmanlayan yeni bir devri başlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni şehircilik anlayışı geliyor!

Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, pandemi döneminde mimaride yeni bir trend ortaya çıktığını söylüyor.

Dap Yapı'dan 5 bin konutluk 4 yeni proje geliyor!

Dap Yapı 2 yıl aradan sonra 5 bin konutluk 4 yeni projenin çalışmalarına başlama kararı aldı. Dap Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, “İlk adım Çekmeköy. Yatay mimaride 1200 konut yapacağız. Satış öncesi 44 bin ön talep geldi” dedi.

Konut alana vatandaşlıkta yeni trendler!

Arap ülkelerinin televizyonlarında, Türkiye ile ilgili ilginç reklamlar yayımlanıyor. Reklam filmlerinde markalı konut projeleri gösteriliyor, bu görüntülerin üstüne evler 250 bin USD, Türk vatandaşlığı bedava yazısı düşüyor.

Mimaride yeni yaklaşım: Yeşil yapılaşma!

Çevre hassasiyeti dünya çapında hızla yayılırken, mimaride de kendini göstermeye başladı. Farklı ülkelerdeki konut projelerinde yüksek yapılarda da artık geniş yeşil alan yaratan tasarımlar ön plana çıkıyor. Yeşil alan akımı şehir içindeki konutlarda kendini göstermeye devam edecek gibi duruyor...

Gayrimenkul satışında kuşaklara göre trendler eğitimi 15-16 Haziran'da!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık eğitim programlarına "Gayrimenkul Satışında Kuşaklara Göre Yeni Trendler Eğitimi" ile devam ediyor. Eğitim programı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sanal Ofisler emlak danışmanlarının yeni gözdesi!

Emlak sektöründe son dönemde yeni trendler dikkat çekiyor. Emlak sektörünün yeni gözdesi sanal ofisler ofis maliyetlerini yüzde 80 oranında aşağı çekiyor.

mimaride yeni trendler Haberi

mimaride yeni trendler

Koronavirüs salgını ile birlikte binaların insan sağlığı üzerindeki yansımaları tartışılmaya başlandı.

Capital Dergisi'nin 'Bodrum'da Yaşam' ekinde yer alan habere göre; pandemi sonrasında binaların geleceğinin ne olacağına ilişkin fikirler gündemden düşmüyor. 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen teknoloji odaklı ekolojik yaşam trendleri doğal yaşamın esaslarıyla tekrar tasarlanıyor. Bununla beraber, geçmişin iyi yaşam odaklı mimari tarzları da bir kez daha analiz edilmeye başlandı. Dünya doğala dönüş trendlerine ciddi şekilde dikkat çekerken, bizde kendi coğrafyamız içinde yemyeşil, ılıman, ferah, doğal ve iyileştirici bir mimari yakalamaya çalışıyoruz.

Well Building Institute tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, doğa ile insan arasındaki duvarların kaldırılıp dışarda bulunmanın fırsatlarına sahip fakat korunaklı bir yer yaratmanın; yaratıcı düşünmeyi ve konsantrasyonu oldukça artırdığını ortaya koyuyor. Kırsal alanlardan ayrılarak şehirlerde yığılma yaratan dünya nüfusunun...