19 / 03 / 2024

Dap Yapı'dan 5 bin konutluk 4 yeni proje geliyor!

Dap Yapı'dan 5 bin konutluk 4 yeni proje geliyor!

Dap Yapı 2 yıl aradan sonra 5 bin konutluk 4 yeni projenin çalışmalarına başlama kararı aldı. Dap Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, “İlk adım Çekmeköy. Yatay mimaride 1200 konut yapacağız. Satış öncesi 44 bin ön talep geldi” dedi.



Bankalarda uygulanan konut kredisi faiz indirimleri ile gayrimenkul sektöründe hareketlilik başladı.  Dap Yapı 2 yıl aradan sonra yeni projelere başlama kararı verdi.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; 2 yıllık bir sürede durgun bir dönemden geçen gayrimenkul piyasası son zamanlarda düşen faizin etkisiyle canlandı. Sektörün hareketlenmesiyle Dap Yapı da çalışmalara start verdi. Mevcut konut projelerinde sona gelen firma 2020 ve 2021 yıllarında 4 yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Dap Yapı, Çekmeköy, Nişantaşı, Beykoz ve Pendik’te 5 bin konut inşa edecek ve 8 bin kişiye çalışma alanı sağlayacak. Yeni dönem projelerinden bahseden Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, düşen konut kredi faizleri ve ekonomi politikalarındaki üretimi destekleyici çalışmaların gayrimenkul sektöründe yeni bir hareketlilik başlattığını dile getirdi. Yılmaz, “Sıfır konutta kredi faizi yüzde 0.79’lara indi. Biz faizdeki bu rakamları 2013’lerde görüyorduk. Kredi çekerken 60 aydan fazla vade kullanırken sıkıntı yaşayabiliyordunuz. Şimdi ise 180 ay konut kredisi kullanabiliyorsunuz. Yüzde 24’leri aşan, yüzde 35’lerin konuşulduğu bir faiz ortamından bugün tek haneli faizlerin görüldüğü bir ortama geldik. Ekonomideki durağan dönem iyi yönetildi, yatırımlar teşvik edildi. Ülkemizin yatırım ortamına ve geleceğine olan güvenimizle bu dönemini çok iyi değerlendireceğiz” dedi.

Devletin ve Merkez Bankası’nın faiz indirimi çalışmaları ile yatırım ortamındaki engelleri kaldırdığına değinen Yılmaz, 2 yılda 4 yeni gayrimenkul projesi planladıklarını belirtti. 5 bin konutluk ruhsat çalışmasına başladıklarını ve ilk adımın Çekmeköy olduğunu ifade eden Yılmaz, “Önümüzdeki günlerde, Emlak Konut ihalesini kazandığımız Çekmeköy projemizin satışına başlayacağız. Yine ihalesini kazandığımız Nişantaşı projemizin lansmanına da bu yıl içinde çıkacağız. Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarılan Nişantaşı ve Çekmeköy arazileri için 2.9 milyar TL teklif vermiş ve her iki ihaleyi de kazanmıştık. Çekmeköy ve Nişantaşı projeleriyle dünya birinciliği ödülü alacağız. Tabiri caizse hani uçan bina diyoruz ya… Her iki projede de bir motorumuz eksik. B u kadar da iddialıyız” diye konuştu.

 Dap Yapı dan 5 bin konutluk 4 yeni proje geliyor!

44 BİN TALEP TOPLADI

200 dönüm alanda 1200 konutun yapılacağı Çekmeköy projesinde yatay mimarinin ön planda olacağını aktaran Yılmaz, projede 70 bin metrekare park alanı, hayvanat bahçesi, okul ve kültür merkezinin de bulunacağını belirtti ve şunları ekledi: “Üç aydır ön talep toplama süreci içindeydik. Şu ana kadar 44 bin talep topladık. Beyaz yakalı nüfus hem çocuklarının eğitimi, hem deprem güvenliği hem de ulaşım avantajı nedeniyle Çekmeköy’ü tercih ediyor.”

GAYRİMENKUL KAZANDIRIYOR

Konuta yatırımın orta ve uzun vadede yüksek getiri sağlayacağını dile getiren Ziya Yılmaz, “Son dönemde gerçekleştirdiğimiz projelere bir bakalım. İstmarina’da metrekaresi 4 bin TL’den satışa çıkmıştık, 14-17 bin TL oldu.Teras Kule’de metrekare fiyatı 5 bin TL’den başlamıştı, şuanda 13 bin TL seviyelerinde.  İzmir  projemizde metrekare fiyatı 4 bin 200 liradan başlamıştı, 10-11 bin TL bandında seyrediyor. Çekmeköy’de de yüksek prim potansiyeli var. İlk düşüncemiz 10 bin TL’nin üzerinde bir rakamla satışa çıkmaktı ama lansmana özel bir fırsat sunacağız. 10 bin TL’nin altında bir rakamla satışa çıkacağız. Bitiş rakamları ise 16 bin TL’leri bulacak” dedi.

KONUT BULMAK ZORLAŞACAK

Stok tartışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ziya Yılmaz, “Son iki yılda yeni proje geliştirilemedi. Yeni alınan ruhsatlarda büyük düşüş var. Bu sayede de stok anlamında ciddi bir dengelenme süreci yaşadık. 2020’nin 6’ıncı ayından sonra konut stoku öyle bir noktaya gelecek ki, tüketici konut almak istese dahi kendine uygun nitelikli konut bulmakta zorlanacak. Önümüzdeki dönemde uygun fiyatlı, nitelikli konut bulmak mümkün olmayacak” dedi. İnşaat maliyetleri 2 yılda yüzde 60 arttığını söyleyen Yılmaz, “Bundan sonra başlayacak yeni projelerde fiyatlar arsa ve inşaat maliyetleri nedeniyle çok farklı boyutlarda olacak. Tüketicilerin bu dönemi iyi değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Fiyatlar artacak konuta yatırımın tam zamanı! 

DAP Yapı Nişantaşı ve Çekmeköy projeleri çok yakında başlayacak!


Geri Dön