20 / 04 / 2024

Mıpım 2015te Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor

Mıpım 2015te Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor

Global Ölçekte Fırsatlar ve Sınırlar başlıklı son paneli, Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de gerçekleştirildi.

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesi mümkün!

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında tüketiciden "kayıp-kaçak", "dağıtım bedeli", "iletim bedeli", "perakende satış hizmeti" ve "sayaç bedeli" olarak alınan ücretlerin iadesinin mümkün olduğunu bildirdi.

İzoköpük, ısı köprüsüz yalıtım çözümleri sunuyor!

Yalıtım sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren İzoköpük, sprey poliüretan köpük ile ısı köprüsü oluşturmayan, ek yeri bulunmayan yalıtım çözümleri sunuyor.

Nazilli Karaçay ve Pınarbaşı'nda dönüşüm başlıyor!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediyenin 2015 yılı içerisinde yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Alıcık: "Hem Karaçay Mahallesinde hem de Pınarbaşı Mahallesinde kentsel dönüşüm sürecini başlatacağız." dedi.

Necip Nasır: Tüp geçit İzmir için tarihi adım!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmirlilerin mutabakatı olması durumunda Körfez Tüp Geçit Projesi'nin hızla gerçekleşeceğini belirtirken, yatırıma desteklerini ise gazetelere verdikleri tam sayfa ilanla kamuoyuna açıkladı. 

Pırlanta Göztepe Evleri ulaşım!

Pırlanta Göztepe Evleri ulaşım bilgilerine göre projenin İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer aldığını söyleyebilmek mümkün. Satışları devam eden proje 8 bin 774 metrekare arsa üzerinde yükseliyor.

Bernardo'dan yılbaşı sofra tasarımı püf noktaları!

Sofra Tasarım Uzmanı Bernardo, yılbaşında da davetlere ev sahipliği yapacak olanlara kolaylıkla uygulayabilecekleri, sofra tasarımının püf noktalarını açıklıyor.

Eyüp ve Başakşehir'de 2 okulun onarımı yapılacak!

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Eyüp ve Başakşehir'de bulunan 2 okulun onarımını ihaleye çıkarıyor...

Kentsel dönüşüm komple düşünüp bölge oluşturmaktır!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar MÜSİAD üyelerine kentsel dönüşümü anlattı. Dündar, kentsel dönüşümün sadece bina yıkıp yenisi yapmak olmadığı belirtti.

P Paraf Yapı Mimarlık Mühendislik İnş.Gayrimenkul Yatırım Danışman. Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

P Paraf Yapı Mimarlık Mühendislik İnş.Gayrimenkul Yatırım Danışman. Ticaret Limited Şirketi, Onur Kuyuncu, Uğur Erdem ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Çatalca, Kaleiçi Mahallesi, Bahar Sokak'ta kuruldu.

Beyaz İnşaat Eyüp'te kentsel dönüşüm yapıyor!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Beyaz, Eyüp'te hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projesi ile bölgede çehreyi değiştirmeye başladıklarını söyledi. Beyaz, "40 yıllık marangoz fabrikasını modern bir projeye dönüştürdük" dedi.

Taylandlı C.P. Group yatırım için Söke OSB’yi seçti!

AYDIN’ın Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Tayland merkezli dünya devi C.P. Group, yatırım için Söke OSB’yi seçti.

Doka, 'endüstriyel kalıp' çözümü ile inşaat maliyetlerini düşürecek!

Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, inşaat sektöründe küçük ya da büyük tüm projeler için 'endüstriyel kalıp' çözümü sunduklarını, şirketlerin maliyetlerini kısmalarına yardımcı olduklarını söyledi.

Eyüp Rami Kışlası 4 bölüm halinde restore edilecek!

İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Restorasyonun 4 bölüm halinde yapılacağı öğrenilen Rami Topçu kışlasının güney çephesinde bulunan bölümlerinde yapıların ortaya çıkmaya başladığı görülüyor.

Mıpım 2015te Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor Haberi

Mıpım 2015te Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor

Türk mimarların uluslararası alanda daha etkin olması gerektiğinin savunulduğu panelde, kentin bir bütün olarak değerlendirilmesinin de mimari projeleri olumlu etkilediği vurgulandı. 


MIPIM 2015’te düzenlenen “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” paneline, konuşmacı olarak Türkiye’nin ünlü mimarları Tabanlıoğlu Mimarlık Yönetici Ortağı Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, 


Öncüoğlu Mimarlık Ortağı ve Genel Müdürü Enis Öncüoğlu ve İki Design Kurucu Ortağı Murat Kader katıldı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’in yönettiği paneli, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Türkiye Paris Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra, uluslararası inşaat ve mimarlık firmalarının temsilcileri ilgiyle izledi. Mimarların, uluslararası ortamda daha yoğun şekilde olmalarını bekliyoruz


Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, “Ekonomisi büyük ölçüde inşaata dayanan ve hızla gelişen bir Türkiye’de,...