23 / 04 / 2024

MIPIM'in gündemi İstanbul ve mega projeler oldu!

MIPIM'in gündemi İstanbul ve mega projeler oldu!

Fransa'daki emlak fuarı MİPİM'de İstanbul ve mega projeler gündem oldu. 3'üncü havalimanından 3'üncü köprüye, Kanal İstanbul'dan Büyük İstanbul Tüneli'ne dev projeler gıpta ile izleniyor...



Fransa'nın Cannes kentindeki dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'in yıldızı, İstanbul oldu. 26 bin 500 gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren fuarda, İstanbul ve çevresindeki dev projeler ilgi odağı haline geldi. 3'üncü havalimanından 3'üncü köprüye, Marmaray'dan Kanal İstanbul'a, Büyük İstanbul Tüneli'nden Körfez Geçiş Köprüsü'ne İstanbul'un mega projelerinin tanıtıldığı İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı, fuar katılımcılarının ve ziyaretçilerinin uğrak yeri haline geldi. İşte İstanbul ve çevresindeki dudak uçuklatan mega projeler...



MIPIM in gündemi İstanbul ve mega projeler oldu!


3'ÜNCÜ HAVALİMANI:

Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu'nca kurulan İGA Havalimanı İşletmesi tarafından inşası üstlenilen havalimanının ilk etabının Şubat 2018'de faaliyete geçmesi planlanıyor. Yatırım maliyeti 11.3 milyar dolar olan havalimanının ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli. Havalimanın tüm etapları 2028 yılında tamamlandığında, 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.


KANAL İSTANBUL:

Mega projenin bu yıl güzergahının belirlenmesi ve ihalesinin gerçekleşmesi bekleniyor. Karadeniz ve Marmara'yı yapay bir boğazla birbirine bağlayacak olan proje, şehrin Avrupa Yakası'nda konumlanacak. İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatmayı amaçlayan yapay kanalın uzunluğu 40-45 kilometre, genişliği yüzeyde 145-150 metre, suyun derinliği ise 25 metre olacak.


BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ:

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi, 5 yıl içinde tamamlanacak ve 3.5 milyar dolara yap-işletdevret modeliyle gerçekleştirilecek. 2 karayolu ve 1 raylı sistemi barındıran proje zaman tasarrufunu en iyi şekilde değerlendirecek. Proje ile Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakikada, İncirli-Söğütlüçeşme arası 40 dakikada geçilecek.


3'ÜNCÜ KÖPRÜ

50 metre genişliğindeki köprü, 8'i karayolu, 2'si demiryolu olmak üzere 10 şeritten oluşuyor. Ağustos ayında resmi açılışı yapılacak köprü, 2.5 milyar dolara mal oldu.


MARMARAY:

29 Ekim 2013'te hizmete giren Marmaray, tek yönde saatte 75 bin, günde ortalama 1 milyon yolcu taşıma kapasiteli.


ŞEHİRLER PADİŞAHI

Tarihi ve doğal güzellikleriyle benzersiz olan İstanbul, şimdi altyapı ve ulaşım projeleriyle dünyanın dikkatini çekmeye başladı. 42 milyar dolarlık dev projeler şehri üst lige çıkartacak.




Takvim


Geri Dön