19 / 04 / 2024

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda mega projeler tanıtıldı!

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda mega projeler tanıtıldı!

İstanbul'daki mega projeler 26 Mayıs 2016'da gerçekleşen "Road Tunnel- Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı" etkinliğinde tanıtıldı.



Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde gerçekleşen "Road Tunnel- Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı" çatısı altında ilk kez kapılarını açtı. Dün saat 11.00'de Congresium'da açılan fuarda Kanal İstanbul, Avrasya Tüneli, Marmaray, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi mega projeler tanıtıldı.



Sabah Ankara


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Büyük altyapı yatırımcıları fuarda buluştu Köprü, tünel ve karayolu yapımında kullanılan teknoloji ve ekipmanların tanıtımının hedeflendiği Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı ve Kongresi Ankara'da başladı. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen fuar ve kongrede, ana yüklenicüer ve kamu kurumlarına, köprü, tünel ve karayolu inşasında kullanüan her türlü malzeme, ekipman ve teknolojiye yönelik hizmet sunan şirketler ürün ve hizmetlerini tanıttılar. Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) tarafından düzenlenen fuarın açüışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz, fuar ve kongreyle sektörün bütün tarafları açısından bilgilenme sağlanacağını vurguladı. Fuara yönelik bir soru üzerine Poyraz, "Doğu Karadeniz'deki tünel yapüarında çeşitli modelleri deniyoruz. Bu teknolojilerle karbondioksit salimim azaltmak, tünel, viyadük ve köprülerle eğimsiz yollar oluşturmak istiyoruz. Çevreyi korumak ve özellikle de Ulaştırma Bakanlığı'nın stratejileri açısından trafik güvenliğini sağlamak maksadıyla tünellere ve sanat yapılarına çok önem veriyoruz. Bu sebeple de bu fuarda çok yeni teknikleri görme imkanına sahip olduk" dedi.


242 milyar dolarlık hacim Fuara, mühendislik, malzeme, inşaat araçları ve ekipmanları şirketlerinden oluşan 135 şirket ve kuruluş katıldı. Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kongresi'nde ise teknik sunuşlar gerçekleştirildi. Kongrede, tünel proje ve yapım teknikleri, tünel yapımı, işletmesi başlıklarında oturumlar düzenlendi. Ayrıca, vaka analizlerine dayalı bir oturum da yapıldı. Türk müteahhitlik sektörünün 7 binden fazla proje yürüttüğü ve 242 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığı vurgulandı. Sektörün yurt dışında 156 adet köprü inşa ettiği belirtildi.



Dünya


Geri Dön