23 / 04 / 2024

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Türkiye’den ve Dünya’dan birçok firmanın ilgi ile takip ettiği 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı’na 150 firma katılım gösterdi. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği fuar büyük ilgi ile karşılandı…



Türkiye’de ilgi ile takip edilen Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı “ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” sloganı ile düzenlendi. 9-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda ihtisas fuarı, karayolları, tünel ve köprü teknolojileri konusunda uzman firmaları buluşturdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından açılan fuara, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’da konuşmacı olarak katılarak sektöre dair bilgiler paylaştılar. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AYGM Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, ve TCDD Genel Müdürü Kamuran Yazıcı da fuarı ziyaret ederek destek veren isimlerdendi.

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Sektör fuarda buluştu

2016’dan beri düzenlenen Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, sektörün dinamiklerinin takip edildiği, firmalar arası karşılıklı görüşmelerle gelecek projelere ilişkin daha sağlam iş birliklerinin kurulduğu bir platform haline geldi. Ülkemizin Dünya’da yansıtması açısından kısa sürede adından söz ettiren uluslararası bir etkinlik haline geldi. 

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

232 İş bağlantısı

Fuara 7 aşkın uzman sektör temsilcisi ve yöneticileri katılırken, 232 büyük iş anlaşmasının yapılmasını sağladı. Buna ek olarak, özel olarak oluşturulan müteahhitler locası da en çok ilgi gösterilen bölümlerden biri oldu. Fuara katılan firmalar ve müteahhitler arasında 630’u aşkın görüşmesi yapıldı.

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

TOBB Başkanı fuarı ziyaret etti

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 3. gününde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ağırladı. Fuarı detaylıca gezen Hisarcıklıoğlu, projeler ve ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgiler aldı.  

Dev projeler tanıtıldı

Uluslararası alanda takip edilen ve Türkiye’de sektörde gelinen son noktanın yansıtıldığı bu fuarda mega projeler sergilendi. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyol projesi gibi mega projelere yatırımcılar büyük ilgi gösterdiler. AYGM tarafından İstanbul Avrasya Tüneli projesi, KGM tarafından 1915 Çanakkale Köprüsü ve Karayolları projesi ile Niğde-Ankara otoyol projesiyle ilgili gelişmelerde sektör temsilcilerine aktarıldı.  

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Tümer: Sektörü teknolojiyle buluşturduk

Fuar düzenleyicisi ARK-MCI Fuarcılık yetkilisi Ufuk Yavuz Tümer, fuarın öncelikli amacının müteahhit, mühendis, müşavir ve tedarikçi gibi paydaşları bir araya getirmek olduğunu ifade etti. Teknolojik gelişmelerin sektöre yön verdiğini ve başarılı için tüm dünyayı yakından takip etmenin önemli olduğunu belirterek şu konuşmayı yaptı:
 
“Fuarımız hem sektör temsilcileri hem de konuyla ilgili ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler özellikle fuarda sergilenen son teknoloji ürünleri bizzat görüp inceleme imkânı buldu. Ayrıca, yerli ve yabancı firmalar “Müteahhitler Locası” ile üst düzey yöneticilerle özel ikili görüşmeler çerçevesinde bir araya gelme fırsatı yakaladı.’’

‘’Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, uluslararası müteahhit şirketlerinden, iskele ve kalıp üreticilerine; yük kaldırma makine ve ekipmanları üreticilerinden, tünel açma kapama makine tedarikçilerine uzanan geniş bir yelpazede katılım gerçekleşti. Ayrıca özel olarak planlanan “Çalıştay Alanı” içerisinde yurt dışından ve yurt içinden önemli projelerin lansman sunumları ve yeni teknolojiler ziyaretçilere aktarıldı.”


Geri Dön