28 / 03 / 2024

Meclis’in gündemi deprem ve imar!

Meclis’in gündemi deprem ve imar!

TBMM, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek...



Meclis, Elazığ depreminin sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek.

Artık binalar istenildiği kadar yükselikte inşa edilemeyecek. Mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikler, belediyelerce 1 Temmuz 2021 taririne kadar düzeltilecek.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; depremden önce Meclis’e sunulup komisyondan geçen imar düzenlemesi Genel Kurul’un gündeminde ilk sırada yer alıyor. 

Düzenlemeye göre, belediyeler, mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltecek. 

Eğer belediyeler bu tarihe kadar düzenleme yapmaz ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu doğrudan uygulayacak. Bu durumda çıkacak masraf yüzde 100 arttırılarak belediyeden tahsil edilecek.

Söz konusu eeklif, mevcut yüksek yapılarla ilgili kısıtlama getirmiyor. Kat sınırlaması, inşaata başlanmayan planlarla ilgili uygulanacak. Bundan sonra, kaçak olduğu belirlenen yapı hem yıkılacak hem de para cezası arttırılacak. 

43 maddede yeni imar kanunu!

Kaçak yapılar için Genel Kurul'da görüşülecek!
 


Geri Dön