25 / 04 / 2024

meclis deprem

meclis deprem

TBMM, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili önemli noktalara değindi. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları açıklaması: Yakında teslimlere başlıyoruz!

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan inşası tamamlanan deprem konutlarının yakın zamanda teslim edileceğini söyledi.

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara vermişti. EYT son durum için gözler TBMM'nin açılacağı 28 Şubat tarihine çevrildi. İşte 21 Şubat 2023 EYT gelişmeleri...

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Hangi ilde deprem sigortası oranı yetersiz?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

Kentsel dönüşümde büyük hedef: 20 senede 7 milyon bina yenilenecek!

Türkiye’de ortalama 7 milyon binanın kentsel dönüşüme alınması gerekiyor. Kentsel dönüşümün mali tablosu ve gelecek dönemde yapılması gerekenlere Meclis Deprem Komisyonunun raporunda detaylarla yer verildi. 

İzmir depreminde hasar gören aile sağlığı merkezi meclis gündeminde!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak vergisi için yeni öneri!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu, 1999’dan önce eski yönetmeliğe göre yapılmış ve deprem riski taşıyan binalardan daha fazla emlak vergisi alınması yönünde öneride bulundu. Alınacak vergi ödemeleri kentsel dönüşümde kullanılacak. 

Riskli binaya 'ek vergi' geliyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

7 milyon konutun hızla dönüşmesi gerekiyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu taslak raporunu hazırladı. Raporda köye dönüşün özendirilmesi gerektiği belirtilirken 7 milyona yakın konut ve iş yerinin de hızla dönüşmesi gerektiği aktarıldı.

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlar mecliste!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlara dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

meclis deprem Haberi

meclis deprem

Meclis, Elazığ depreminin sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek.

Artık binalar istenildiği kadar yükselikte inşa edilemeyecek. Mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikler, belediyelerce 1 Temmuz 2021 taririne kadar düzeltilecek.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; depremden önce Meclis’e sunulup komisyondan geçen imar düzenlemesi Genel Kurul’un gündeminde ilk sırada yer alıyor. 

Düzenlemeye göre, belediyeler, mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltecek. 

Eğer belediyeler bu tarihe kadar düzenleme yapmaz ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu doğrudan uygulayacak. Bu durumda çıkacak masraf yüzde 100 arttırılarak belediyeden tahsil edilecek.

Söz konusu eeklif, mevcut yüksek yapılarla ilgili kısıtlama getirmiyor. Kat sınırlaması, inşaata başlanmayan planlarla ilgili uygulanacak. Bundan sonra, kaçak olduğu belirlenen yapı hem yıkılacak hem de para...