19 / 03 / 2024

Kaçak yapılar için Genel Kurul'da görüşülecek!

Kaçak yapılar için Genel Kurul'da görüşülecek!

Kaçak yapıların mercek altına alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başlıyor.



TBMM, bir haftalık arası Pazartesi günü bitiyor. TBMM Genel Kurulu'nda, İmar Kanunu'nda Salı günü değişikliklerin yapılması planlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; teklif kapsamında kaçak yapılar hakkında cezai yaptırımlar artırılıyor. 

PARA CEZALARI ARTIRILACAK

Kaçak olarak bilinen ya da ruhsata aykırı yapılar için tapuya bildirim zorunluluğu getiriliyor. Ruhsatsız yapılan ya da kaçak yapıların tespit edilmesi durumunda ortaya çıkacak tutanağın bir kopyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek. Kaçak yapılarla ilgili bazı cezai müeyyideler getirilecek.  Para cezalarında ise  artırıma gidilecek. Eğer kaçak yapı ortaya çıkmışsa yıkılacak ve para cezası artırılacak.

YÜKSEKLİĞE KISITLAMA

İmar Kanunu teklifi ile bina yüksekliklerine kısıtlama getirilecek.  Yatay mimari uygulamasında da değişikliğe gidilecek, yükseklik kısıtlanacak. Teklif ile hiçbir belediye imar bazlı imar değişikliğine gidemeyecek. Ancak, talep olması halinde bütün maliklerin rızası alınıp ada bazlı bir değişikliğe gidebilecek.

TBMM'de salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı gezisi nedeniyle AK Parti grup toplantısı yapılmayacak. Muhalefet partileri ise grup toplantılarını gerçekleştirecek.

43 maddede yeni imar kanunu!

Yeni yasa ile ev fiyatları artacak!


Geri Dön