25 / 04 / 2024

miras olarak borç kalması

miras olarak borç kalması

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Biz 3 kardeşiz, babamız geçen yıl vefat etti. Bize mahkemesi süren bir takım borç bıraktı. Reddi miras süresini geçirdiğimiz için borca batık tereke davası açtık. Bu durumda ne gibi sonuç çıkar?' sorusunu yanıtladı.

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Ölen kişinin mirası nasıl pay edilir? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Miras, vefat eden bir kişinin yakınlarına bıraktığı para ya da servet olarak tanımlanır. Bu miras kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilir. İşte bu konuya dair vatandaşların kafasını karıştıran sorular!

İpotekli miras kime kalır? Hisseli olarak mı bölünür? Borcu ödeyen mi alır?

Gayrimenkulün teminat olarak verildiği durumlarda mirasçılar arasında  nasıl pay edilir? İpoteği ödeyen tek başına malik olur mu?

''Sakın altın olarak borçlanmayın'' diyen İslam Memiş son kez uyardı! Herkes bilsin! Altın ve dolar böyle olacak

Milyonlarca kişi altın ve doların ne olacağını merak ediyor. İslam Memiş yatırımcıları son kez uyararak'' Sakın altın olarak borçlanmayın'' diyerek altın ve dolar için seviye açıkladı. 

Anne baba hayattayken reddi miras yapılabilir mi?

Reddi Miras; miras bırakanın vefatı sonrasında yasal mirasçıların veya atanmış mirasçıların ölen kişinin tüm borç ve alacakları ile birlikte reddetmesi olarak ifade ediliyor. Peki, anne baba hayattayken reddi miras yapılabilir mi?

Kripto paralar yok olmuyor, miras olarak bile kalıyor! 

Kripto paraların miras olarak kalıp kalmayacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki kripto paralar miras kalır mı? İşte ayrıntılar...

Anne ve babasının borcu olanlar dikkat! Miras kalabilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde anne ve babanın borçlarının evlada miras olarak kalıp kalmayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu kaleme aldı.

Mirasçılar hangi durumlarda borçlardan sorumludur?

Posta yazarı Tamer Heper, "Babam 2015 yılında vefat etti. Borcu varmış, alacaklı 1999 yılında avukata vermiş. Biz babamın borcu olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Babamdan hiçbir şey miras olarak kalmadı, borcu hariç. Ne yapmalıyım?" sorusunu cevapladı.

Mirasta usulsüzlük yaşanması durumda ne yapılabilir? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Miras olarak miras bırakanın bankadaki parasının bir kısmı vekaletname ile başkası tarafından çekilmesi ve miras sahibine paranın verilmemesi durumunda ne yapılabilir?' sorusunu cevapladı.

miras olarak borç kalması Haberi

miras olarak borç kalması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Biz 3 kardeşiz, babamız geçen yıl vefat etti. Bize mahkemesi süren bir takım borç bıraktı. Reddi miras süresini geçirdiğimiz için borca batık tereke davası açtık. Bu durumda ne gibi sonuç çıkar?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Biz 3 kardeşiz, babamız geçen yıl vefat etti. Bize mahkemesi süren bir takım borç bıraktı. Reddi miras süresini geçirdiğimiz için borca batık tereke davası açtık. Bu durumda ne gibi sonuç çıkar? ● A.H.

★ ★ ★ ★ ★

Miras konuları son günlerde toplumu çok meşgul eden bir hal aldı. Elbette herkesin bir sonu var ve her halde bir gün miras konusu herkesin karşısına çıkacak. Ancak bu günlerde üzerinde çok durulması biraz manidar. Okuyucumun...