26 / 04 / 2024

miras reddedildiğinde ne olur

miras reddedildiğinde ne olur

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasın reddi durumunu ve reddedilen mirasın kime kalacağını kaleme aldı.

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih 1 Nisan 2024 olarak açıklandı. Peki, kira geliri beyan edilmediğinde ne olur, kira gelirini beyan etmemenin cezası var mı?

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Vasiyetname nedir? Şartları nelerdir?

Vasiyetname, miras meselelerinde usulüne göre yapılması gereken bir belgedir. Birçok farklı şekilde olan bu belgenin oluşturulması için tanıklar gerekir. Peki vasiyetname nedir, hangi şartlarda oluşturulur ve çeşitleri nelerdir? İşte vasiyetname ile ilgili önemli bilgiler...

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Nurol GYO bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, DAP GM yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Martı GYO 2023'ün ikinci çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

Martı GYO'nun 2023 yılı ikinci çeyreğinde üç aylık hasılatı 15 milyon 959 bin 131 TL oldu. Şirketin 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla toplam varlığı 5 milyar 415 milyon 920 bin 312 TL olarak belirlendi.

TOGG kaportası içinde ne var ne yok belli oldu! Sonunda ekspertize girdi!

Geçtiğimiz günlerde TOGG araçların ilk teslimatları gerçekleştirilmişti. TOGG aracı satın alan vatandaşlardan biri aracı oto ekspertize soktu. Aracın incelenmesi  sonucu şaşkına çeviren detaylar ortaya çıktı.

Altın fiyatları 7 gün içinde tam bu kadar olacak! Altın ve piyasa uzmanı Hatice Kolçak resmen rakam verdi

Altın ve piyasa uzmanı Hatice Kolçak altın fiyatlarının  7 gün içinde ne kadar olacağını söyleyerek yatırımcıları uyardı. Altın fiyatları ne kadar olacak?

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

miras reddedildiğinde ne olur Haberi

miras reddedildiğinde ne olur

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde mirasın reddi durumunu ve reddedilen mirasın kime kalacağını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Reddedilen miras devlete mi yoksa diğer mirasçılara mı geçer? Bu konuda bilgi verirseniz memnun olacağım" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

"Mirasın reddi hususunu muhtelif ihtimallere göre değerlendirmek gerekir. Zira bilindiği gibi çoğunlukla birinin vefatında mirasçı bir kişi değildir. Birden çok mirasçı olabilir, ancak tek mirasçı da olabilir. Bu durumda netice de farklıdır" değerlendirmesini yaparak yazısına başlayan Tamer Heper, şu açıklamalarda bulundu:

"Örneğin birden fazla mirasçı konumunda olan kimseler varsa ve bunların arasından biri mirası reddederse, reddeden kişi, miras bırakandan önce ölmüş gibi hareket edilir ve miras buna göre bölüştürülür."

"Yani reddeden kişinin mirasçıları devreye girer. Ancak bazı hallerde tüm...