27 / 04 / 2024

mirasçılara gelir vergisi 2014

mirasçılara gelir vergisi 2014

Mirasçıların gelir vergisi ne zaman ödenir?: Vergi Usul Kanununa göre memleketin terki ve ölüm gibi mükellefiyetin kalkmasını gerektiren haller dolayısıyla beyan üzerine tarh olunan vergiler beyanname verme süreleri içinde ödeniyor...

Gelir vergisi beyannamesi verme süresi için son gün yarın!

Mükelleflerin 2019 yılında elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini yarın gün sonuna kadar vermesi gerekiyor.

Gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi 31 Mart'ta dolacak!

Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin 31 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor.

Miras kalan evin satışında gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi kanunu gereğince taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, miras kalan evin satışında gelir vergisi ödenir mi? Ödenmez mi?

Miras kalan arsa kat karşılığı verilirse gelir vergisi ödenir mi?

Miras yoluyla edinilen arsanın müteahhide hasılat paylaşımı karşılığı verilmesi sonucu, elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor mu? Miras kalan arsa kat karşılığı verilirse gelir vergisi ödenir mi?

Mirasta gelir vergisi ödenir mi?

Miras bırakanın işletme sahibi olması halinde, ölüm olayı işi bırakma hükmünde olup, bu durumun bir ay içerisinde vergi dairesine bildirilmesi gerekiyor. Peki, mirasta gelir vergisi ödenir mi? İşte miras gelir vergisi..

Miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi kanunu gereğince gayrimenkullerin elden çıkarılmasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi bulunuyor. Peki, miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

Gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında, belli koşullarda elde edilen gelir "değer artış kazancı gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı gelir vergisi ne zaman ve nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi beyanname formu!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin, gelirlerinin vergisi için öncelikle beyan vermeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname formu nasıl doldurulur?

Kira gelir vergisi kaç taksitte ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde eden kimselerin, elde ettikleri gelir için kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Kira gelir vergisi kaç taksitte ödenir?

Gelir Vergisi Ocak'ta görüşülecek!

'Gelir Vergisi' ocakta görüşülecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Alt Komisyonu, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nı görüşürken, ilgili sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odalarını dinleyecek.

mirasçılara gelir vergisi 2014 Haberi

mirasçılara gelir vergisi 2014

Mirasçıların gelir vergisi ne zaman ödenir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Mirasçıların Vergisel Sorumlulukları Rehberine göre miras bırakanın işletme sahibi olması halinde, ölüm olayı işi bırakma hükmünde olup, bu durumun bir ay içerisinde vergi dairesine bildirilmesi gerekmekte olup, mirası reddetmemiş bir mirasçının ölüm olayını bildirmesi yeterli bulunmaktadır. 

Bununla birlikte Vergi Usul Kanununun 16 ncı maddesine göre ölümle birlikte beyanname verme ve bildirim sürelerine üç ay eklenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, ölüm olayından sonra mirasçıların bildirimde bulunmaları için süre dört ay olmaktadır. 

Gelir Vergisi Kanununun 92 nci maddesinde ölüm halinde beyanname vermek için ölüm tarihinden itibaren 4 aylık bir süre belirlenmiştir. Yani ölüm halinde içinde bulunulan yıla ait ve geçmiş yıla ait beyanname 4 aylık bir süre içinde verilmelidir. 


Mirasçı gelir vergisi ödeme zamanı..

Vergi Usul Kanunu’nun...