19 / 04 / 2024

mirasın açıldığı yer

mirasın açıldığı yer

Medeni Kanun gereğince mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir. Peki, mirasın açılması ne demek? Miras nasıl açılır?

Reddi miras davası nerede açılır?

Reddi miras davası nerede açılır?: Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılabiliyor. Sulh hakimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit ediyor...

Schengen vizesi için internetten başvurunun önü açıldı!

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten yapılacak başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul ettiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

GSB personel alımı başvuru ekranı bugün açıldı! 11 bin 455 personel alınıyor! Aman kaçırmayın, hemen başvurun!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11 bin 455 personel alımı için başvuru ekranı bugün açıldı. İşte detaylar..

3600 günle kısmi emekliliğin önü açıldı! Detaylar belli oldu!

EYT düzenlemesiyle birlikte milyonlarca yurttaş emeklilik hakkı elde etti. Prim gün kriterinde yeterli sayıya ulaşamayan yurttaşlar da yeni emeklilik sistemi kapsamında gelecek açıklamaları yakından izlerken 3600 günle emekli olmanın önü açıldı.

İslam Memiş gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı! Yer yerinden oynadı! Gümüş yatırımcıları koşun!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı! Yer yerinden oynadı! Gümüş yatırımcıları koşun!

Resmen açıklandı! Dolar için yeni senaryo yazıldı! Yer yerinden oynadı! Herkes bu rakamı konuşuyor! Çabuk bakın!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Doların ne kadar olacağı büyük merak konusu olurken yeni senaryo yazıldı. Resmen açıklandı! Yer yerinden oynadı! Herkes bu rakamı konuşuyor! Çabuk bakın!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu! Arsalar kapış kapış gidiyor!

Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü, Başkan Erdoğan'ın katıldığı dev törenle bugün açıldı. Mega projenin açılmasının ardından bölge şaha kalktı. 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu. Arsalar kapış kapış gidiyor...

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı imara açıldı iddiası!

Eyüpsultan Kemerburgaz’da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alan imara açıldı. “Orman-kentsel yeşil ve spor alanı” fonksiyonu olan parsellere “konut-ticaret” fonksiyonu verildi. Alana AVM ve rezidans inşa edilmesinin önü açıldı. 

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü - Alibeyköy tramvay hattı bugün açıldı. Hattın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner katılım sağladı. 

İnşaat sektöründe Libya ile yeni bir sayfa açıldı!

Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar olan Libya'da 2011'de başlayan iç karışıklıklar sonrasında yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Libya ile yeni bir sayfanın açıldı" dedi.

mirasın açıldığı yer Haberi

mirasın açıldığı yer

Mirasın açılması ne demek?

Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki miras nasıl açılır? Miras nerede açılır?


Mirasın açıldığı yer..

Medeni Kanun gereğince miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır. Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür.


Açılmanın hükümleri

I. Mirasa ehliyet

1.Hak ehliyeti

MADDE 577.- Bu Kanuna göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabilir.

Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş olurlar; amacın bu yolla gerçekleştirilmesine olanak yoksa, yapılan kazandırma vakıf kurma sayılır.


2. Mirastan yoksunluk

a. Sebepleri

MADDE 578.- Aşağıdaki kimseler,...