26 / 04 / 2024

mirasın açılması tarihi

mirasın açılması tarihi

Medeni Kanun gereğince mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir. Peki, mirasın açılması ne demek? Miras nasıl açılır?

Mirasın açılması nedir?

Türk Medeni Kanununa göre mirasın açılması, mirasbıkıran kimsenin vefat etmesi ile mümkün oluyor. Buna göre, Mirasın açılması nedir? Miras açılmasının hükümleri nelerdir? İşte Türk Medeni Kanunu maddeleri...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihi belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihini açıkladı.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Gram altının tam 1.200 TL olacağı tarih açıklandı! Tek tek açıklanan bu tarihi duyanın ağzı resmen kulaklarına vardı!

Gram altının tam 1.200 TL olacağı tarih açıklandı... Tek tek açıklanan bu tarihi duyanın ağzı resmen kulaklarına vardı... Hemen bakın...

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

İslam Memiş doların rekor yapacağı tarihi açıkladı! Üstüne basa basa rakam verdi! Bu rakamı görenler bayram etti

Para piyasası uzmanı İslam Memiş, doların rekor yapacağı tarihi açıkladı. Üstüne basa basa rakam verdi! Bu rakamı görenler bayram etti! Dolar ne kadar olacak? İslam Memiş dolar yorumu...

Gram altının 1.775 lira olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın!

Gram altının 1.775 lira olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Bu tarihi duyanın ağzı kulaklarına vardı... Hemen bakın...

Emeklilere 2023 için ikramiye müjdesi az önce geldi! Bir bir açıklanan bu tarihi duyanın ağzı adeta kulaklarına vardı!

Emeklilere 2023 için ikramiye müjdesi az önce geldi... Bir bir açıklanan bu tarihi duyanın ağzı adeta kulaklarına vardı... Hemen bakın...

Gram altının 3 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Tarihi duyanın gözleri adeta fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Her gün merakla araştırılan gram altının 3 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Tarihi duyanın adeta gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Gram altının 1.707 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın ağzı adeta 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

Gram altının 1.707 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Bu tarihi duyanın ağzı adeta 1 karış açık kaldı... Hemen bakın...

mirasın açılması tarihi Haberi

mirasın açılması tarihi

Mirasın açılması ne demek?

Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki miras nasıl açılır? Miras nerede açılır?


Mirasın açıldığı yer..

Medeni Kanun gereğince miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır. Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür.


Açılmanın hükümleri

I. Mirasa ehliyet

1.Hak ehliyeti

MADDE 577.- Bu Kanuna göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabilir.

Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş olurlar; amacın bu yolla gerçekleştirilmesine olanak yoksa, yapılan kazandırma vakıf kurma sayılır.


2. Mirastan yoksunluk

a. Sebepleri

MADDE 578.- Aşağıdaki kimseler,...