25 / 04 / 2024

mobilya ihracat sektörü

mobilya ihracat sektörü

MOBSAB Başkanı Nuri Gürcan, ABD'ye yönelik mobilya ihracatını 2023'de 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi. 

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Türk mobilya sektörünün en güzel tasarımları ödüllendirildi!

Sektörün en büyük üretici ve ihracatçı firmalarının katılımı ile gerçekleştirilen Furniture İstanbul Fuarı’nda en güzel mobilya tasarımları ödüllendirildi. 

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Türk mobilya sektörü patent başvurularında Avrupa'da ilk 5'e girdi!

KOBİ'lerin başı çektiği Türk mobilya sektörü tasarım ve patent başvurularında Avrupa'da ilk 5'e girmeyi başardı. İtalya'ya mobilya satan sektör, 10 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.

Mobilya sektöründe ihracat 15 yılda 2,4 milyar dolara yükseldi!

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan mobilya sektörü, son 15 yılda ihracatta ciddi bir ivme yakaladı.

Mobilya sektöründe ihracat 2 kat artacak!

İç ve dış piyasada yaşanan durgunluğun seçimler sonrası yerini hareketliliğe bıraktığını belirten mobilyacılar, sektörün ihracatının bir sonraki seçimlere kadar 2 kat artacağını belirtiyor.

Mobilya sektörüne MODEF EXPO morali!

İnegöllü 181 mobilya firmasının katıldığı 34’üncü MODEF EXPO, sektörün yüzünü güldürdü. 50 ülkeden alım heyetinin geldiği fuarda yurtdışından gelen müşterilerle yüksek oranlarda ihracat anlaşması imzalandı.

Türk Eximbank mobilya sektörüne olan teşviki artırıyor!

MOSDER, İhracatçıya yönelik uzun vadeli ve uygun koşullu kredilerin Türkiye Mobilya sektörü için büyük avantaj sağladığını ve bu yeni uygulamanın yeni pazarlara ihracatın artırılması yönünde önemli bir adım / girişim olduğuna dikkat çekiyor

Mobilya sektörü rotasını Hindistan’a çevirdi!

Türkiye mobilya sektörü, ihracat pazarlarını araştırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çin’e çıkarma yapan mobilya sektörü temsilcileri, şimdi de dünyanın en önemli mobilya fuarlarından birine katılmak üzere Hindistan’a gidiyor.

mobilya ihracat sektörü Haberi

mobilya ihracat sektörü

Mobilya Sanayi İş Adaları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan, mobilya ihracatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gürcan, "Dünyanın en büyük mobilya tüketicilerinden ABD'ye yönelik mobilya ihracatımızı artırmak ve 2023'te 1 milyar dolara çıkarmak için önemli çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gürcan açıklamasında mobilya sektörünün 2002'den bugüne üretimde ve ihracatta 10 kattan fazla artış gösterdiğini, halihazırda dünyanın en büyük 13'üncü üreticisi olduğunu, üretimin yüzde 30'unu ihraç ettiğini belirtti.

Geçen yıl 3,2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektörün bu yılki hedefinin 3,7 milyar dolar olduğunu bildiren Gürcan, 2023 yılında ise mobilya sektörünün ihracat hedefinin 10 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

ABD'nin dünyanın en büyük mobilya tüketicilerinden olduğunu söyleyen Gürcan, şunları söyledi:

"Türkiye-ABD arasındaki mevcut ticaret hacmi 20 milyar dolar. Bunun 100 milyar dolara...