20 / 04 / 2024

Düğünler mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Düğünler mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Düğünler mobilya sektörünü hareketlendirdi. MOBSAD Başkanı Bostan, "Türkiye'de yılda 600 bin kişi evleniyor. Evliliklerde mobilyaya 40 milyar TL harcama yapılıyor" dedi.



Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, Türkiye'de yılda 600 bin kişinin evlendiğini belirterek, "Evliliklerde 40 milyar TL'lik mobilya harcaması yapılıyor. Bu da sektörü ayakta tutuyor" dedi. Bostan, Türkiye'nin cari fazla veren ender sektörlerinden biri olan, son 12 yılda büyük ivme kazanan mobilya sektörünün, düğün sezonuyla daha da hareketlendiği söyledi. Bostan, "Bugün mobilyada ihracatımız, 2015 yılı sonu itibarıyla 2 milyar 300 milyon dolar olurken, 2016 beklentisi ise yaklaşık 3 milyar dolar" dedi. 


22 SEKTÖRÜ birden BESLİYOR 

Bostan, mobilyada 11 milyar dolarlık perakende pazarı olduğuna, bunda düğünler önemli yer tuttuğuna işaret ederek, şöyle devam etti: "Bugün mağazalar da dahil edildiğinde 65 bin iş yeri olan mobilya sektörü 250 bin kişiye istihdam sağlıyor. Düğün salonu kiralamadan özel fotoğrafçısına kadar 22 farklı iş kolunu besleyen düğün sektörü giderek büyüyor." 


Boşananlara 'köşe koltuğu' 

Düğün sektörü gibi boşanmaların da küçük de olsa bir boşanma ekonomisi oluşturduğunu ifade eden Bostan, "Boşanan çiftler ayrı evlerde oturuyor, ayrı mobilyalar, beyaz eşya ve ev gereçleri talep ediyor. Boşanmalarda 15 bin liralık bir mobilya harcaması gündeme geliyor" diye konuştu. Boşanan çiftlerin daha çok stüdyo tipi konutlara ve buna özgü mobilyalara yöneldiğini belirten Bostan, "Örneğin köşe koltuklar buna en güzel örneklerden birini oluşturuyor" dedi.  


Akşam 


Geri Dön