17 / 04 / 2024

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin mobilya sektörünü hareketlendirdiğini söyledi.



Bakanlar Kurulu kararıyla,  Katma Değer Vergisi (KDV) oranı 30 Nisan'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak. Bunun sektörü yüzde 25-30 oranında hareketlendirdiğini belirten Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, üreticilerde ise bu oranın çok daha yüksek olduğunu, sektörde yüzde 60 civarında bir artış gördüğünü ifade etti.

 

“KDV indirimi İnegöl mobilya sektörüne ciddi katkı sağlayacak” 

Türkiye mobilya sektöründe sanal satışlarında ilk 4 büyük mobilya şirketi arasında olduklarını dile getiren Yıldız, “Alışverişte KDV indiriminin ardından yaşanan hareketlilik üreticileri ve bizleri oldukça sevindirdi.  İnegöl'deki üretici firmalar, nihai tüketiciye minimum yüzde 10 fiyat avantajı sağlayan KDV indiriminin toptan alıcılarına ve nihai tüketicilere ciddi yansımaları olmuştur. KDV'nin düşürülmesi piyasalarda etkisini ciddi şekilde göstermeye başladı.  KDV indirimi İnegöl mobilya sektörüne ciddi katkı sağlayacak. Bir de yapılış zamanı çok önemli. Özellikle mobilya sezonunun başında olmamız hasebiyle, nihai tüketicilerimiz de bundan ciddi anlamda faydalanacaklar. İndirimin başladığı günden bu yana sayfaya gelen ziyaretçilerimiz çoğaldı. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda hem KDV indirimiyle hem de sezon başının da vermiş olduğu hareketlilikle biraz daha canlı bir ekonomiye sahip olacağız" diye konuştu.

 

"KDV indirimi psikolojik bir motivasyon sağladı" 

Hükümetin çok doğru bir zamanda çok doğru bir karar aldığını ifade eden Yıldız, "İnşallah bu destekten özellikle nihai tüketicilerimiz sonra da üreticilerimiz çok ciddi bir şekilde gelir elde edecekler diye ümit ediyoruz. Yani bu kararlar ekonomik anlamın yanında psikolojik anlamda da çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Bu psikolojik motivasyon, ticari aktiviteye de çok hızlı bir şekilde döndüğünü görüyoruz üreticilerimiz ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde daha rahat bir nefes alır diye düşünüyoruz” dedi.

 

Düğün sezonu ve ertelenen ihtiyaçların karşılanması noktasında önemli bir avantaj yakaladıklarını belirten Mesut Yıldız, "Özellikle nihai tüketiciler yaklaşan bu düğün sezonuyla birlikte web sitemiz olan yildizmobilya.com.tr mağazalarımızı daha sık ziyaret etmeye başladılar. KDV indirimi ihtiyaçlarını erteleyen tüketicilerimize ihtiyaçlarını öne çekme veya hemen alma kararını verme noktasında çok faydalı olacak. Satışlar artınca bu üretime de yansıyor. Üretim parkurlarımız hızlanıyor. Bu karar gerçekten 3 aylık kısa bir kararda olsa sektörümüzü canlandırdı daha da canlanacağına inanıyoruz ” açıklamalarında bulundu.


Vatan 


Geri Dön