16 / 04 / 2024

mobilya sektörü toplantısı

mobilya sektörü toplantısı

Forumda konuşan İstanbul Genç İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Ataol bir aylık iş görüşmelerini bir güne sığdırdıklarını belirterek, forumda 1 milyar liralık anlaşma imzalanmasını beklediklerini söyledi...

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

İnşaat sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Raporda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri verildi...

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Mobilya sektöründe KDV indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe KDV indirimi çağrısında bulundu. Palandöken, ''Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulaması tekrarlanmalı" diye konuştu.

mobilya sektörü toplantısı Haberi

mobilya sektörü toplantısı

Dört sivil toplum kuruluşu öncülüğünde gerçekleştirilen "İnşaat ve Mobilya Sektörü İş Forumu" İstanbul'da düzenlendi. Forumda konuşan İstanbul Genç İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Ataol bir aylık iş görüşmelerini bir güne sığdırdıklarını belirterek, forumda 1 milyar liralık anlaşma imzalanmasını beklediklerini söyledi. 


Taraf...