19 / 04 / 2024

Moda İskelesi son durum

Moda İskelesi son durum

Yetkililer, Moda İskelesi’nin Şehir Hatları tarafından bir firmaya kiralandığını doğruladı fakat bir şirket ismi vermedi. Restorasyonun da Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda aslına uygun olarak devam edeceğini belirtti.

Moda İskelesi'nde restorasyon çalışmaları durduruldu!

Tarihi Moda İskelesi'nde inceleme başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan iskeledeki çalışmalar, şimdilik durduruldu. Anıtlar Kurulu da tespit için Moda İskelesi'ne personel gönderdi.

Moda İskelesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Dönemin ünlü mimarlarından Vedat Tek tarafından, 100 yıl önce 1916-1917 yılları arasında inşaa edilen İBB mülkiyetinde bulunan Moda İskelesi'nde restorasyon çalışmalarına dair bilgi tabelası da bulunmuyor.

Moda İskelesi restore ediliyor!

Dönemin ünlü mimarlarından Vedat Tek tarafından, 100 yıl önce 1916-1917 yılları arasında inşaa edilen Moda İskelesi restore ediliyor. İBB mülkiyetinde bulunan iskelede restorasyon çalışmalarına dair bilgi tabelası da bulunmuyor.

Beko’dan az yağlı fritöz alana ikincisi yüzde 50 indirimli! Son gün 30 Eylül!

Beko, son günlerin moda küçük ev aletlerinden az yağlı fritözde indirim kampanyası başlattı. Az yağlı fritöz alana ikincisini yüzde 50 indirimli vereceğini duyuran Beko, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Son Moda MaxiPuan Kampanyası! Alışveriş yapan herkese 150 TL! Son tarih 31 Ocak 2023!

İşCep veya Maximum Mobil’den yapılacak alışverişlere Son Moda MaxiPuan Kampanyası kapsamında herkese 150 TL veriliyor. Kampanyaya son katılım tarihi 31 Ocak 2023!

Moda İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Moda İskelesi’ne ait 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Tarihi Moda İskelesi için ikinci restorasyon kararı alındı!

Şubat ayı başında aslına uygun yapılmadığı gerekçesiyle tartışmalara neden olan restorasyonun tamamlanmasıyla Neffes-Kafe adlı bir restoranın işletmesine verilen Tarihi Moda İskelesi için ikinci restorasyon kararı alındı.

Kentsel dönüşüm Moda'ya akını başlattı!

Moda, sosyalleşmeyi seven İstanbullunun artık son kalesi. Kentsel dönüşüme boyun büken Nişantaşı ve çevresi; mahalle baskısından bunalan Cihangir, Tophane ve civarı; Arap yatırımcı istilasına uğrayan Etiler ve Levent’ten kaçan, soluğu Moda’da alıyor.

Basın Ekspres Toya Moda projesinden kaçırılmaz 30 fırsat!

Toya Moda’da yaşam bu yıl başlıyor. Toya Moda sadece 30 daire için, çok avantajlı bir kampanya başlattı. Toya Moda’da yüzde 1 peşinat, yüzde 0,69 kredi faizi, yüzde 0 KDV ve kira öder gibi ev sahibi olabilmek için son gün 30 Haziran 2016.

Toya Moda ödeme kampanyasında 24 Nisan son gün!

Toya Moda ödeme kampanyası ile teslime kadar aylık taksit ödemesi yapılmıyor. 24 Nisan'da sona erecek olan kampanyada fiyatlar 294 bin liradan başlayarak değişiyor...

Atıl Kutoğlu Avusturya'da otelleri dekore ediyor!

Çantaları ayakkabıları bir yana bırakın, şimdi moda tasarımcısı elinden çıkan oteller moda... Bunun son örneği de Avusturya'da otel tasarlayan Atıl Kutoğlu... Kutoğlu Avusturya'nın başkenti Viyana'da otel tasarlıyor.

Moda İskelesi'nde restorasyon eylemi!

İstanbul Kadıköy Kent Dayanışması, Kadıköy’ün simgelerinden biri olan tarihi Moda İskelesi’nin aslına uygun restore edilmediği ve kaçak olarak işletmeye açıldığı gerekçesiyle iskele önünde eylem yaptı.

Huzurlu Marmara'da lansman fiyatlarıyla son hafta!

Huzurlu Marmara'da lansman fiyatlarıyla son hafta. Toplamda 500 adet dairenin yer aldığı proje Atatürk Havalimanı 25 dakika, Avcılar İDO İskelesi 10 dakika uzaklıkta inşa ediliyor.

Tarihi Moda İskelesi kiraya verildi!

Yetkililer, Moda İskelesi’nin Şehir Hatları tarafından bir firmaya kiralandığını doğruladı fakat bir şirket ismi vermedi. Restorasyonun da Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda aslına uygun olarak devam edeceğini belirtti.

Tarihi Moda İskelesi'ndeki restorasyon durduruldu!

Tarihi Moda İskelesi'nde restorasyon skandalı yaşandığına yönelik iddialar üzerine inceleme başlatıldı. İBB bünyesindeki Beltur AŞ tarafından işletilen 100 yıllık yapıda, restorasyon çalışmalan sırasında hatalar yapıldığı iddia edildi.

Moda İskelesi son durum Haberi

Moda İskelesi son durum

Şu günlerde, tarihi Moda İskelesi’yle ilgili tartışmalar devam ediyor. Bir taraftan iskeledeki restorasyon çalışmalarında birtakım hatalar yapıldığına, diğer taraftan da iskelenin Mado’ya dönüştürüleceğine dair iddialar var. Peki dönemin ünlü mimarlarından Vedat Tek tarafından, 1916-1917 yılları arasında inşa edilen Moda İskelesi sahiden kafe mi olacak? Restorasyon sırasında aslına uygun olmayan müdahaleler yapıldı mı? İşte bu soruları İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yönelttim. Yetkililer, Moda İskelesi’nin Şehir Hatları tarafından bir firmaya kiralandığını doğruladı fakat bir şirket ismi vermedi. Restorasyonun da Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda aslına uygun olarak devam edeceğini belirtti. 1916-1917 yılları arasında yapılan Moda İskelesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Esra...