19 / 04 / 2024

model şehir nedir

model şehir nedir

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Selçuklu ile Osmanlı mirasını barındıran kültür turizminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş, kendi kimliğini bulduğunda model şehir olacak" dedi.

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

 Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Türkerler İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Etlik Şehir Hastanesi'nde yapılacak olan personel alımları için internet üzerinden başvuru yapılacağı belirtildi. Peki  Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor!

Modern şehirciliğin model ilçesi olan Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor. İşte merakla beklenen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Kırşehir Mucur’da 253 ucuz sosyal konut!

Vatandaşın taksitle ev sahibi olabileceği 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 TOKİ hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Mucur Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırşehir Kaman’da 240 taksitle sosyal konut!

Vatandaşın ev sahibi olma hayalleriyle beklediği 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 TOKİ sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Kaman Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı’nda 240 taksitle sosyal konut!

Beklenen 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları yeni açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün sosyal konut projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Çiçekdağı Sosyal Konut Projesi detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut projesi detayları…

TOKİ Kırşehir Akpınar’da 100 ucuz sosyal konut!

Merakla beklenen 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Kırşehir Akpınar Sosyal Konut Projesi detayları nedir? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut projesi detayları…

Şehir içi elektrikli ulaşımın en iyisi! İşte 2022 model Yamaha NEO's…

Siz de şehir içi trafiğinden, park sorunundan ve akaryakıt zamlarından şikayetçi misiniz? Yamaha, şehir içi ulaşımın çileye dönüştüğü günümüzde 2022 model Neo’s ile yeni bir çözüm sağlıyor.

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Gaziray için anket!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY metrosunun model ve rengi için anket başlattı. Kent sakinleri 31 Mart'a kadar Gaziray'ın modeli ve rengi için oy verebilecek. 

Şehir sorunlarından kaçış: İdeal şehir denemeleri başladı!

Titizlikle planlanan şehirlerin bile belli bir süre sonra tanınmaz hale gelmesi, sorunların çoğalması sebebiyle alınan derslerden de yararlanarak, geleceğin sığınakları olarak kabul edilen “ideal şehir” denemeleri başladı. Peki ideal şehir nedir? Nasıl olmalıdır?

model şehir nedir Haberi

model şehir nedir

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Selçuklu ile Osmanlı mirasını barındıran ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş'ın kendi kimliğini bulduğunda model şehir olacağını belirtti.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ünal'ın ilk konukları, memleketi Kahramanmaraş'ın yerel yöneticiler oldu.


Ünal, kabulde, kültüre yön veren insanların yetiştiği Kahramanmaraş'ın kültür turizminde öneminin uzun vadede daha da artacağına ifade ederek kentin toprağına ayak basan, suyunu içen herkesin şiir ve edebiyat meraklısı olduğunu söyledi.


Kent merkezinden başlayarak Andırın-Geben, Göksun, Afşin-Eshab-ı Kehf ve Elbistan hattını kapsayan bir tarih yolu düşündüklerini anlatan Ünal, Afşin Belediyesinin hazırladığı "Eshab-ı Kehf Canlanıyor" projesi hakkında heyetten bilgi aldı. 


Eshab-ı Kehf'in UNESCO'da kalıcı listeye girmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını belirten Ünal, özellikle bu alanla ilgili tanıtım çalışmalarında ciddiyetten uzak, karikatürize edilmiş bir takım faaliyetlere dikkat edilmesi gerektiğini...