19 / 04 / 2024

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?



2022 yılı emlak vergisi ödemeleri başladı. Türkiye'de emlak vergisini taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmazı malik gibi tasarruf edenler ödemekle yükümlü oluyor. Bu sene içerisinde alınan taşınmazın vergi sorumluluğu 2023 yılında başlıyor. Bu seneye ait vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. 

Emlak vergisi bağlı olunan ilçe belediyelerine ödeniyor. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelerin emlak tahakkuk servislerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Başka ildeki taşınmazların ödemesi ise en yakın belediyeden yapılabiliyor. Belediyeler diğer şehirlerdeki gayrimenkullerin vergisini tahsil etmekle de yetkili oluyor. Ayrıca diğer vergiler gibi emlak vergisi ödemeleri de online olarak yapılabiliyor. İsteyenler e-devlet üzerinden banka kartı, TC kimlik numaraları ile internet ortamında vergi borcunu ödeyebiliyor.
 


Geri Dön