26 / 04 / 2024

Modüler yapı nedir

Modüler yapı nedir

Koronavirüs salgını ile birlikte vatandaşların modüler yapılara olan talebi yüzde 40 arttı. Pazar büyüklüğünün 2027 yılına kadar 106,22 milyar dolara ulaşması beklenirken, artan talepler sektörde fuar ihtiyacını beraberinde getirdi. 

Modüler yapı nedir?

Konut projelerinde de kullanımı yaygınlaşan modüler yapı nedir, hangi daire tiplerine modüler yapı deniyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için düğmeye bastı. Bu çözümlerden bir tanesi de arsa üzerine yapılan modüler çelik yapılar...

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Bülent Aydın tarafından kuruldu.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Kaya tarafından kuruldu.

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Bilgiçler Yapı'dan Bayrampaşa'ya ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni proje! Yakında ön satışta!

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'da 3,1 milyar liralık yatırımla ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni bir projeye imza atacak. İşte ayrıntılar...

Tiny house fiyatı ne kadar? Tiny house nedir?

Son zamanların popüler yapısı tiny houseun fiyatları ve detayları merak ediliyor. Peki, Tiny house ne kadar? Tiny house ne demek? İşte detaylar...

Deniz Modüler Prefabrik Ve Hafif Çelik Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Modüler Prefabrik Ve Hafif Çelik Limited Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Coşkun tarafından kuruldu.

Türkiye’nin ilk Tiny House Fuarı 3-5 Şubat'ta İstanbul'da!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonucunda modüler yapılara ilgi arttı. Bu kapsamda 3-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirilecek " Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım - Dekorasyon Fuarı sektörün buluşma noktası olacak.

Modüler yapı nedir Haberi

Modüler yapı nedir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını bir zamanlar "alternatif" olarak kabul edilen parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen modüler yapılara olan talebi arttırdı. Öyle ki bu yapılara sadece bir yıl içinde  talep yüzde 40 oranında artarken pazarın büyüklüğünün ise 2027 yılına kadar 106,22 milyar dolara ulaşması ön görülüyor. 

Hız, düşük maliyet, sürdürülebilirlik, deprem gibi doğal afetlere dayanıklılık gibi birçok avantajı ile ön plana çıkan modüler yapılar sektörün geleceğine de yön veriyor. Nitekim salgın döneminde artan talep, fuar ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bu kapsamda Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkiye’nin ilk ve tek   ‘Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı’ 16 -18 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Modüler Yapılar İnşaat Sektörünün Geleceğini...