26 / 04 / 2024

Mojang firması kimin

Mojang firması kimin

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı. Microsoft'un video oyun platformu X box'ın Direktörü Phil Spencer, Minecraft'ın yaratıcısı Mojang'ın 2,5 milyar dolara satın alındığı duyurdu.

Yapı Kredi Koray yapı denetim firması dava açıklaması!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Yapı Denetim Firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan davaya ilişkin güncellemesini yayınladı.

Ladin İnşaat Firması ekonomik krizde!

Suudi Arabistan'ın en büyük inşaat firması Bin Ladin, 69 bin çalışanını işten çıkardı. Yapılan yazılı açıklamada, daha önce ülkeden gönderilen 55 bin işçiye 14 bin işçinin daha eklendiği belirtildi.

İzmir'de 10 hazır beton firması hakkında soruşturma başlatıldı!

İZMİR'DE ocak ayında yoğun biçimde gündeme gelen hazır beton fiyatı tartışması yeni bir boyut kazandı. Rekabet Kurulu, İzmir'deki 10 hazır beton firması hakkında soruşturma başlattı.

Çevre ve Şehircilik'ten 5 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, eksik çekirdek personeli istihdam etmeyen 5 yapı denetim firmasının yapı izin belgelerine geçici olarak el koymuştur. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı...

Mehmet Sucu: Plan kimin için değişiyor?

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı. CHP meclis üyesi Mehmet Sucu itiraz etti. “Plan kimin için değişiyor?” diye sordu

Kocaeli'de 6 bin 687 müteahhitlik firması var!

KOTO'da düzenlenen sektör istişare toplantısında inşaat sektörüne dair konuşan vali Hasan Basri Güzeloğlu, kentte toplam 6 bin 687 müteahhitlik firması olduğunu söyleyerek ''Kocaeli'de 59 bin 341 kişi sigortalı olarak istihdam ediliyor" dedi.

Torkam İnşaat kimin?

Torkam İnşaat, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Avcılar Ispartakule 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesini kazandı.Peki, 25 yıldır faaliyet gösteren Torkam İnşaat kimin?

Emlak Konut bağımsız denetim firmasını seçti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Emlak Konut bağımsız denetim firmasını seçti.

Çevre ve Şehircilik'ten 8 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 8 yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik'ten 13 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 13 yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik'ten 11 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 11 yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı duyurusu bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

ODE Yılın Yalıtım Firması ödülünü aldı!

Yalıtım sektöründe faaliyet gösteren ODE, 10'uncu Global Yalıtım Konferansı'nda. Yılın Yalıtım Firması ödülünü kazandı. Aynca ODE Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Yalıtımda Yılın İşadamı" seçildi.

Mesut Sancak: Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedefliyoruz!

İnşaat sektörünün İzmirli şirketi Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 5 yıl sonra Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedeflediklerini söyledi. Sancak, "Stratejik planlarımızı yaptık" dedi

Mojang firması kimin Haberi

Mojang firması kimin

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı. Böylece, Stockholm'daki küçük bir stüdyoda hazırlanan ancak tüm dünyadaki video oyuncularının beğenisini kazanan Minecraft yapımcılarına iyi bir gelir sağlamış oldu. 


Spencer, satın alıma ilişkin açıklamasında, ''Mojang ve Minecraft'ın Microsoft'a katılımı ekibimiz için inanılmaz derece heyecanlandırıcı. Minecraft'ın sevilen tüm yönlerini devam ettireceğiz'' ifadesini kullandı. Spencer, Minecraft'ın her yıl düzenlenen etkinliği Minecon'un gelecek sene devam edeceğini belirtti. 


Bloklardan oluşan bir dünyada yeni yapılar inşa etme, diğer oyuncularla savaşma ve devasa bir haritayı keşfetme şansı sunan Minecraft, 2009'da piyasaya sürülmesinden bu yana 100 milyondan fazla indirilerek tüm zamanların en popüler oyunları arasında yerini almıştı.


Mojang'ın kurucuları olan Markus Notch Persson, Carl Manneh ve Jakob Porser'ın satışın ardından Microsoft'a katılacak ekipten ayrılacağı belirtildi. 


Microsoft'un hisseleri satışın açıklanmasının ardından yüzde 0,8 değer...