18 / 04 / 2024

Mortgage krizi Körfez

Mortgage krizi Körfez

Mortgage krizi nedeniyle fon ihtiyacı olan Avrupa ve ABD'li bankacılar, 3 trilyon dolarlık Arap sermayesinin peşine düştü. Körfez'deki otellerde yer kalmadı.

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Körfez'de Türk inşaat yatırımları azalacak mı?

Katar krizi Türkiye’deki yatırımcıları endişelendiriyor. Türkiye’de hız kazanan müteahhitlik sektörünün Körfez'de inşaat projelerinin askıya alınmasıyla yavaşlaması bekleniyor.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

Körfez Gayrimenkul genel kurul kararı tescil belgesini yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılı genel kurul kararı tescil belgesini yayınladı.

Körfez Gayrimenkul tescil belgesini yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu 'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez Gayrimenkul Yatırımları tescil belgesini yayınladı. İlgili dosya haberimizde yer alıyor.

Körfez Gayrimenkul halka arz fiyatı için değerlendirme raporu yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arz fiyatı için değerlendirme raporu yayınladı.

Körfez Gayrimenkul yönetim kurulu toplantı tutanağını yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu toplantı tutanağını yayınladı.

Ali Ağaoğlu'na Körfez ülkelerinden davet!

Ali Ağaoğlu, Körfez ülkeleri ile temaslarını sürdürüyor. Gelen davet üzerine ziyaret ettiği Suudi Arabistan'da kraliyet ailesi ve ülkenin önde gelen aileleri tarafından karşılanan Ağaoğlu'na üst düzey ağırlama protokolü uygulandı.

Astaş Holding, portföyünün yüzde 12'sini Körfez'e sattı!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşçı yaptığı açıklamada, mütekabiliyet yasasının yatırımların önünü açtığını belirterek, " Biz de portföyümüzün yüzde 12'sini Körfez yatırımcısına sattık " dedi.

Körfez‘in emlak kralları yatırım için yola çıktı!

Yarım trilyon dolarlık iş hacmine sahip olan Körfez fonları, İstanbul’a ‘yatırım çıkarması’ yaptı. Arap dünyasının emlak kralları “Daha önce işbirliği yapıyorduk, şimdi doğrudan yatırım için geleceğiz” diyorlar...

Körfez yatırımcıları İstanbul'da buluşuyor!

İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu tarafından düzenlenen zirveye, Körfez ülkelerinden toplamda 500 milyar dolarlık fonları yöneten 50'yi aşkın üst düzey yetkili ve işadamı katılacak...

Astaş Holding projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Astaş Holding’in projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Türkiye, fuarda dünyanın parlayan yıldızı olarak dikkat çekerken, ülkedeki gayrimenkul projeleri cazip birer yatırım aracı olarak öne çıkıyor.

Mortgage krizi Körfez Haberi

Mortgage krizi Körfez

Mortgage krizi Arabistan Yarımadası'nı bankacı akınına uğrattı. Bu durum da en fazla bölgede bulunan lüks otellere yaradı. Yılbaşı tatili nedeniyle bölgeye tatile gitmek isteyen Türk tatilciler de yer bulmakta zorluk çekiyorlar. Bir süre önce İnter Yatırım'ı satın alan Körfez ülkesi Bahreyn sermayeli Unicorn Investment Bank yetkilileri, "ABD'li ve Avrupalı bankaların akınına uğrayan bölgeye gitmek istediğimizde artık lüks otellerde yer bulamadığımız için haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak zorunda kalıyoruz. Batılı her banka fon bulmak için 10'ar 20'şer adamını bölgeye gönderiyor" diye konuştular.


3 TRİLYON DOLAR VAR
Bankacılar, bölgede özellikle 11 Eylül saldırıları sonrası Amerika Birleşik Devletleri'nden kaçan 3 trilyon dolar civarında nakit Arap sermayesinin bulunduğunu ve krizde sermaye ihtiyacı olan Batılı bankacıların bu para ile nakit ihtiyaçlarını karşılamak için başta Dubai olmak...