18 / 04 / 2024

MOSDER başkanı İsmail Doğan

MOSDER başkanı İsmail Doğan

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan 2015 ihracat ve ithalat verilerine göre geçtiğimiz yıl 2.360.713.101 Dolar olan ihracat rakamı bu yıl 0,07 gerileyerek 2.195.271.604 Dolar oldu.

Türk mobilyası İtalyan ağırlığını kıracak!

MOSDER Başkanı Doğan: "Mobilyada ihracat hedefinin yüzde 25'ini fuarlar sağlıyor. Fiyatta Çin, tasarımda İtalyan ağırlığını kırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türk Eximbank mobilya sektörüne olan teşviki artırıyor!

MOSDER, İhracatçıya yönelik uzun vadeli ve uygun koşullu kredilerin Türkiye Mobilya sektörü için büyük avantaj sağladığını ve bu yeni uygulamanın yeni pazarlara ihracatın artırılması yönünde önemli bir adım / girişim olduğuna dikkat çekiyor

İsmail Doğan, Mobilya sektöründeki hareketlenmeyi değerlendirdi!

Evlilik sezonun açılması en çok mobilya üreticilerine yarıyor. Yeni ev kuran çiftler mobilya sektörünü hareketlendirirken aynı zamanda ekonomiyi de olumlu etkiliyor. Mobilya markaları evlilik sezonunda özel indirimler uygulayarak sektörü daha da canlandır

Mobilyacılar tekstilcilerle eşit oranda KDV istiyor!

Nihat Zeybekçi’nin geçtiğimiz eylül ayında mobilya ithalatına da ek vergilerin geleceğini söylemesi sektörde tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek vergi yerine aksine yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8’e indirilmesini istiyor

İSMOB'dan 650 milyon dolar beklentimiz var!

MOSDER Başkanı İsmail Doğan, geçen yıl İSMOB'ta 500 milyon dolar ciroya ulaşıldığını belirterek, ''Bu yıl hedefimiz 650 milyon dolar'' dedi. Fuara bu yıl 500 firma, 1.000'den fazla marka katılıyor.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun arsalarına imar piyangosu vurdu! 

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait olan yaklaşık 16 dönümlük arsalara imar piyangosu vurdu. Söz konusu arsalara 2007 yılında 74 daire inşa edilebilecekken şimdi ise 130 konut inşa edilebilecek.

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle'nin yerine gelen isim belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanı İsmail Gülle'nin yerine seçilen isim belli oldu. İsmail Gülle, 4 yıl başkanlığını yaptığı TİM'e veda ederken 'Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz, hâkimi olamadığımız bu dünya için fırıldaklık yapmadan görevi yerine getirdim' şeklinde konuşmuştu.

İsmail Tarman, yeniden Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Atakule GYO Yönetim Kurulu tarafından, kurul üyeleri seçildi. Bu kapsamda İsmail Tarman Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Tarman ise Yönetim Kurulu Başkan Vekilli oldu. 

Nuri Akın, yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Edip Gayrimenkul tarafından alınan kararla Nuri Akın yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İsmail Koç ve Ahmet Akın da Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

Rifat Hisarcıklıoğlu, Panora GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Panora GYO'nun 26 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olmasına, İsmail Mer Fırat'ın ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmasına karar verildi. 

İsmail Tarman, Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Atakule GYO Yönetim Kurulu tarafından Yönetim Kurulu Başkanlığı'na İsmail Tarman, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Murat Tarman seçildi. 

İsmail Tarman, Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na İsmail Tarman, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Murat Tarman'ın seçilmesine karar verdi.

Beykoz Belediye Başkan Adayı İsmail Gürkan'dan tapu vaadi!

AKP'den Beykoz Belediye Başkan aday adayı olan iş adamı İsmail Gürkan "Kendimi bildim bileli Beykoz bölgesinde tapu sorunu var. Ben başkan olursam bu sorun ortadan kalkacak. Ben bunu vurgulamaya çalıştım" diye konuştu.

İsmail Tarman, Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İsmail Tarman, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Başkan Vekili ise Murat Tarman oldu...

İsmail Kahraman: En çok inşaat yapan başkan benim!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimindeki saldırısı sonrasında Meclis'te bir çok inşaat çalışmaları başlamıştı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ''en çok inşaat yapan başkan benim'' dedi. 

MOSDER başkanı İsmail Doğan Haberi

MOSDER başkanı İsmail Doğan

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), 2015 yılı son rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre mobilya ihracatında geçen yıla oranla 0,07 oranında bir düşüş gözlemlendi. Son 2 yıldır artışını devam ettiren mobilya ihracatının bu dönem düşüşe geçmesinin nedenleri arasında komşu ülkelerdeki gerginlikler ile son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar bulunuyor.


Mobilya ihracatındaki bu gerilemeye rağmen MOSDER başkanı İsmail Doğan, sektörün dinamiklerinin değişken olduğunun altını çizerek 2016 yılı için umutlu konuşuyor; “Her platformda açıkladığımız gibi Türk mobilya sanayisi 2023 yılında ise 10 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Hedefimiz, gelecek 5 yıl içinde Türkiye’yi dünyada ilk 10 ihracatçı ülke içinde görmek. 2015 tüm sektörler için zor bir yıl oldu. Ancak biz kendi sektörümüz adına bu yılı geride bıraktık ve 2016 için hedeflerimizi belirledik. Umuyoruz özellikle yakın...