25 / 04 / 2024

MOSDER yarışmaları

MOSDER yarışmaları

Türkiye’de mobilya sektörünün gelecek vizyonuna katkı sağlamak için yoğun olarak çalışan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilya trendlerini, mobilya tasarım süreçlerini ve yarışma detaylarını gençlerle paylaştı.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

47. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 47. Gündem Buluşmaları’nı yarın gerçekleştirecek.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Gündem Buluşmaları’nın 46.'sını yarın gerçekleştirecek.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

İBB, meydan tasarım yarışmalarının birincilerini açıklıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla yapılan meydan tasarımları yarışmasında, ödüller sahiplerini buluyor.

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları toplantısı yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 37. Gündem Buluşmaları toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

Akçansa'nın web sitesine Stevie Ödülleri!

Betondafarkindalik.com web sitesi, dünyanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen Uluslararası Stevie Ödülleri’nde, Yapı&Malzeme kategorisinde ödüle layık görüldü.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak Teknofest için tarih belli oldu!

TEKNOFEST 11 ile 22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak. TEKNOFEST 2019 yarışmalarına başvurular 28 Şubat’a kadar sürecek. 

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Dolapdere gayrimenkul yatırımları ile dönüşüyor!

Düşük gelirli vatandaşların, göçle gelen yoksulların yaşadığı, oto tamir sanayiinin yaygın olduğu Dolapdere dönüşüm sürüyor. Dolapdere’de bugün tasarım yarışmalarına katılan binalar galeriler, holding merkezleri ve oteller bulunuyor. 

Kentsel dönüşüm için doğru tasarım ve estetik kararlar şart! 

Şişli Belediyesi’ne kayıtlı tek kadın müteahhit olan Oylum Işık, Nişantaşı’ndaki ‘’Yeni Poyracık Palas’’ Projesi sektörün prestijli yarışmalarından olan Sign of the City Awards’ta en iyi konut kategorisine girdi...

MOSDER yarışmaları Haberi

MOSDER yarışmaları

Üniversite-Sanayi işbirliğine inanan MOSDER, 13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması kapsamında Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Mobilyanın tasarım yolculuğunun ve yarışma detaylarının anlatıldığı etkinlikte öğrencilere ‘satılan tasarım’la ilgili ipuçları da verildi.


Türkiye’de mobilya sektörünün gelecek vizyonuna katkı sağlamak için yoğun olarak çalışan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde gerçekleşen buluşmalar kapsamında MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, MOSDER Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kıral, Yataş Tasarım Direktörü Burak Gürmeriç mobilya trendlerini, mobilya tasarım süreçlerini ve yarışma detaylarını gençlerle paylaştı.


“Tasarımınızın ana hatlarını çıkardıktan sonra detaylara önem vermeniz, imza attığınız...