18 / 04 / 2024

muğla kıyıları imar planı

muğla kıyıları imar planı

Muğla kıyılarındaki 12 bin 500 dönümlük SİT alanı imara açıldı. Turizm yatırımlarına açılan alan için Muğla Çevre Platformu'ndan itiraz geldi.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi 59 gayrimenkulü kiraya verecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla'da yer alan 59 adet taşınmazı kiraya verecek. İşte 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan ihale detayları...

TOKİ Muğla Köyceğiz projesiyle 574 yeni konut geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Muğla Köyceğiz projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

TOKİ Muğla Köyceğiz 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Muğla Köyceğiz sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Muğla Köyceğiz’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Muğla Köyceğiz’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Muğla Köyceğiz sosyal konut projesi

Bayram tatilinde hangi ünlü hangi otelde sahneye çıkacak? Kıbrıs Antalya ve Muğla'da yıldız yağacak

Ramazan Bayramı tatili, pandemi sürecinden çıkan Türkiye'de pekçok insana dinlenme ve stres atmak için fırsat olacak. Kıbrıs, Antalya ve Muğla'daki otellerde ünlü sanatçılar bayram boyunca sahne alacak. İşte bayramda hayranlarıyla buluşacak ünlüler...

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Muğla'da kiralık 78 gayrimenkul!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer ve Yatağan'da yer alan toplam 78 gayrimenkulü kiraya verecek.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

muğla kıyıları imar planı Haberi

muğla kıyıları imar planı

Muğla kıyılarında 50 bin dönüm 1. derece doğal SİT alanını turizm yatırımcılarına açan, 12 bin 500 dönüm 1. derece doğal SİT alanını tamamen koruma kapsamı dışına çıkaran ve 550 bin dönüm 1. derece doğal SİT alanını da günübirlik tesisler adı altında kullanıma imkan sağlayan bir rapora imza atmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. 


Kısaca MUÇEP olarak adlandırmış kendini, yetmişe yakın yerel sivil toplum kuruluşunu temsil eden Muğla Çevre Platformu. Bakanlığın bu raporuna karşı çıkıyorlar ve imza kampanyası başlatmışlar, "Muğla Cennet Kalsın" diyerek. 


Bunu da bir açıklama ile duyurmuşlar kamuoyuna. Hep birlikte okuyalım gelin; "Muğla'da eşsiz ormanların, bakir koyların, denizlerin betonlaştırılmasına neden olacak 'bilimsel' raporu hazırlayan bilim insanlarına açık çağrıda bulunuyoruz: İmzanızı geri çekin! Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da bir çağrımız var; "Muğla...