28 / 03 / 2024

muğla restorasyon

muğla restorasyon

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor.

Muğla'daki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Muğla Stratonikeia Antik Kenti restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesinin batısında Eskihisar köyü sınırları içinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ediyor.

Muğla Şaban Ağa Camii restore edilecek!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi, restore edilecek. Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan caminin restorasyon çalışmalarına ileriki günlerde başlanacak.

Muğla Yatağan'daki tarihi köprü restorasyon kurbanı oldu!

Muğla Yatağan'daki 6 asırlık tarihi köprü, restorasyon kurbanı oldu. Köprünün, altındaki derenin kumları alındığı için çöktüğü belirlenirken, valilik de projeyle uygulama arasında farklılıklar olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurdu.

Muğla Zeus Tapınağı'nda restorasyon başladı!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan ve ekonomik kriz yüzünden yarım kaldığı düşünülen Euromos Antik Kenti'ndeki 1800 yıllık Zeus Lepsynos Tapınağı'nın restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri Fuarı'na katıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’na (YAPEX) katıldı. Stantta Muğla’nın tarihi ve kültürel yerlerini tanıtan broşür ve kitapçıklar dağıttı.

Muğla Kula Beyler Evi restore edilecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığı; Kula Beyler Evi restorasyon işini ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü yapılacak ve iş 250 günde tamamlanacak.

Muğla'daki 150 yıllık tarihi bina Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredildi!

Restorasyon çalışması tamamlanan Muğla Sekibaşı Mahallesi Hamamönü Sokak 'ta yer alan 150 yıllık tarihi yapı restorasyonu tamamlanarak protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 'ne devredildi.

Muğla'daki tarihi Apostol Hanı eski ihtişamına kavuştu!

Muğla'da yaşayan Rumların sahip olduğu, yaklaşık 160 yıllık Apostol Hanı, restorasyon çalışmasının ardından eski ihtişamına kavuştu. Cumhuriyetin kurulmasından sonra ilkokul olarak hizmet veren han, 1999 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti..

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Muğla Akyaka'da sazlık alanda çıkan yangın söndürülemiyor!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Mustafa Hakan Güvençer: Muğla’nın marka kent olması için düğmeye bastık!

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

muğla restorasyon Haberi

muğla restorasyon

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor. Helenistik, Roma, Bizans, beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerin bir arada olduğu Stratonikeia Antik Kenti'nde, 3 bin yıl öncesine ait birçok eser kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor. Kazı çalışmalarının devam ettiği kentte, 19. yüzyılda "Hanımağa Evi" olarak kullanılan 100 yıllık tarihi yapı, yürütülen özel bir restorasyon çalışmasıyla eski ihtişamına kavuşacağı günü bekliyor. Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Stratonikeia Antik Kenti'nde gün ışığına kavuşan yapıların 3D teknolojisiyle ziyaretçileri "zamanda yolculuğa" çıkaracağını anlattı. Prof. Dr. Bilal Söğüt, çalışmalar tamamlanıp yapı ayağa kaldırıldığında ziyaretçilerin...