16 / 04 / 2024

Muğla Seydikemer imara mı açılıyor

Muğla Seydikemer imara mı açılıyor

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban bugün TBMM’ye verdiği soru önergesinde Seydikemer ilçesinde 2 bin hektarlık ormanlık arazide yapılan ağaç kesimlerinin sebebini sordu.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı. Seydikemer ilçesinde inşa edilecek olan 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın...

Muğla Seydimeker'de taksitle imarlı arsa fırsatı! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar dikkat!

Seydikemer Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Seydikemer'de yer alan imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 15 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Muğla Seydikemer 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Muğla Seydikemer sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Muğla Seydikemer’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Muğla Seydikemer’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Muğla Seydikemer sosyal konut projesi

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Muğla'da kiralık 78 gayrimenkul!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer ve Yatağan'da yer alan toplam 78 gayrimenkulü kiraya verecek.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Muğla'da 11.7 milyon TL'ye icradan satılık 23 gayrimenkul!

T.C. Fethiye İcra Dairesi, Muğla ili, Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde yer alan 23 gayrimenkulü 11 milyon 745 bin TL'ye satıyor...

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Muğla Bodrum'daki sit arazisi Katarlılara satılacak iddiası!

Muğla Bodrum'a bağlı Ortakent Mahallesi’nde daha önceden 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescillenen, fakat pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1.1 milyon metrekarelik arazinin Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Muğla Seydikemer'de ormanlık alan imara açılıyor iddiası!

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban bugün TBMM’ye verdiği soru önergesinde Seydikemer ilçesinde 2 bin hektarlık ormanlık arazide yapılan ağaç kesimlerinin sebebini sordu.

Muğla Seydikemer imara mı açılıyor Haberi

Muğla Seydikemer imara mı açılıyor

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban, Seydikemer ilçesindeki Çaltözü ve Alaçat kırsal Mahalleleri'nde incelemelerde bulundu.

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; Alban, bölgedeki ormanlık arazide yaklaşık olarak 2 bin hektarlık alanda ağaç kesimi yapıldığın dikkat çekerek şöyle konuştu: 

- Daha sonra kesilen ağaçların geri kalan kısımlarının tamamının köklerinden söküldüğünü ve kesim yapılan alanın içine ulaşım yollarının açıldığını tespit ettik.

- Bölgede yaşayan yurttaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, kesilen ormanın içine güneş enerji santrali kurulmak istendiği, bu nedenle 10-12 yıllık ağaçların kesildiği öne sürüldü.

- Yerel yetkililerle konu hakkında yaptığımız görüşmede ise ‘Kesilen bu kızılçam ağaçlarının yerine, ıslah edilmiş çabuk büyüyen ağaç dikeleceği’ tarafımıza iletildi.

MAHALLE HALKI İLE BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Alban, mahalle halkıyla birlikte arazide incelemelerde bulunarak, genç ağaç diye nitelendirilen boyları 10-15 metreyi bulan ağaçların tamamının kökünden söküldüğünü,...