17 / 04 / 2024

muhanver gözüm konut net metrekare

muhanver gözüm konut net metrekare

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından ‘net-brüt’ metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güvenilir inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Konut krizine yeni çözüm: Hisseli kiracılık modeli…

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut soruna çözüm önerileri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ekonomist Şenol Babuşçu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB’nın 5 maddelik konut krizine çözüm önerilerini sıraladı.

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

TARİŞ, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatlarında güncellemeye gitti

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans rakamlarını kalite bazında güncellediklerini kaydetti. Türker, yaptığı yazılı açıklamada Birliğin tüm imkanlarını sağlayarak üreticilerin yanında olduğunu bildirdi.

Emeklilerin gözü 100. yıl müjdesinde!

Emeklilerin gözü kulağı bu haberde, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? İşte tüm emeklileri ilgilendiren merak edilen detaylar...

Çözüm Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çözüm Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Reşat Aykoç ve Yusuf Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Konut üreticilerinin gözü yeni kampanyada!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada  inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti ve konut üreticilerinin gözünün kulağının yeni kampanyada olduğunu söyledi.

Milyonların gözü okkalı zamda! Sosyal destek ödemelerine yeni ayda zam var mı? Yardım paralarında son gelişmeler...

Aile Destek ödemesi alanların gözü kulağı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çevrildi. Sosyal yardım paralarına zam gelecek mi, ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

muhanver gözüm konut net metrekare Haberi

muhanver gözüm konut net metrekare

Çok sayıda konut alıcısının mağdur olduğu ‘net-brüt metrekare’ karmaşası yasal düzenlemelerle kontrol altına alınmaya başladı. Brüt metrekareye otopark, depo, hatta merpen boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı alanla karşılaşılabildiğini kaydeden MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, tüm düzenleme ve uyarılara rağmen vatandaşın bu konuda kafasının karışık olduğunu söyledi. Güveni ön planda tutan firmaların brüt metrekare denildiğinde hangi alanları dahil ettiğini madde madde anlattığını vurgulayan Gözüm, “Alıcı ortak alanlarla hesaplanmış brüt metrekareyi duyduğunda çok geniş bir daire satın alıyor yanılgısı yaşıyor. Alıcıya doğru bilgi vermeyenler ne yazık ki tüm sektörün imajını zedeliyor. Mutlaka tam olarak ortak kullanım alanlarınız nedir, daire olarak net metrekaresi nedir gibi soruları yöneltmesi gerekiyor.”...