24 / 04 / 2024

mühendis yetiştirme akademisi

mühendis yetiştirme akademisi

İstanbul Tramvayı projesi kapsamında yerli metro ve tramvay üretimine başlayan İBB, projenin gelişimi için mühendis yetiştirme akademisi kuracak. Ayrıca eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanı da sunulacak.

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prof Mühendis Proje Elektrik İnşaat Taahhüt Makine Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Avcu tarafından kuruldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yalıkavak 2 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıkavak 2 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 25 milyon 80 bin TL sermaye bedeli ile Kübra Ali Merza Ali, Fawad Hanif ve Issam Abdallah Ali İssa tarafından kuruldu.

Yalıkavak 1 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıkavak 1 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 58 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Kübra Ali Merza Ali, Fawad Hanif ve Issam Abdallah Ali İssa tarafından kuruldu.

TRQGGT Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Limited Şirketi kuruldu!

TRQGGT Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Gavin Kam tarafından kuruldu.

Valilikten Mühendis Korkut Küçükcan'ın ölümü ile ilgili açıklama!

Gaziantep Valiliği mühendis Korkut Küçükcan'ın Akkent'teki cami inşaatında kubbeye beton dökmek amacıyla kurulan iskelenin çökmesi ve enkaz altında kalması ve 33 saat devam eden kurtarma çalışması ile ilgili açıklama yaptı. 

Mühendis Korkut Küçükcan için İMO'da tören düzenlendi!

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile 33 saat boyunca enkaz altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) tören gerçekleştirildi...

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Turhan Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Turhan Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Turhan Birinci tarafından kuruldu.

mühendis yetiştirme akademisi Haberi

mühendis yetiştirme akademisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'daki tüm raylı sistemleri yerlileştirecek. 'İstanbul Tramvayı' projesiyle bir yılda 18 tramvay üreten İBB, aynı zamanda mühendis ve teknik eleman da yetiştirmek için kolları sıvadı. Buna göre İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Ulaşım A.Ş. bünyesinde akademi kurulması kararlaştırıldı.


UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanların kabul edileceği akademide, üniversite öğrencileri de staj programına alınabilecek. Teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi için uygulamalı eğitime ağırlık verilecek. Makine, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Yazılım Mühendisliği ile ilgili bölümlerden akademiye öğrenci kabul edilecek. Ayrıca yerli üretimlerde özgün tasarım için Grafik-Tasarım ve Güzel Sanatlar bölümünden öğrenciler de alınacak. Akademide, her biri alanında uzman personel tarafından teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi için uygulamalı eğitime ağırlık verilecek.


HEM İSTİHDAM HEM KAR

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu'ndan ilgili...