26 / 04 / 2024

murat kurum değerli konut vergisi açıklaması

murat kurum değerli konut vergisi açıklaması

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Murat Kurum'un 650 bin konut vaadi gerçekçi değil!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un 650 bin konut vaadini eleştiren, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bunun gerçekçi olmadığını söyledi. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul yapacaklarını açıklayarak '' Nasıl Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye’de yaptıysak, 39 ilçede de milletimizle el ele vereceğiz. İmar problemi kalmayacak” dedi.

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

Murat Kurum'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması: İstanbul'un gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde olmayacak!

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, Kanal İstanbul ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Kurum, İstanbul halkını işaret etti. İşte o açıklama...

AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı resmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum oldu. 

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin İBB Başkan Adayını Pazar günü açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti kulislerine göre, partinin İstanbul adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum olacak...

İstanbul'da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul'un en değerli bölgesi!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, İstanbul'da yatırım yapanlara veya yatırım yapmayı düşünenlere en değerli bölgelerin nereler olduğunu açıkladı. 

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

Yatırım yapmayı düşünenler dikkat! İstanbul'da en değerli bölge belli oldu! Yüzde 500 kar edeceksiniz...

Konut satışlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu söyleyen AtaProje GYO Kurucusu Murat Gültekin, doğru yatırımın henüz keşfedilmemiş tarla ve arazilerde saklı olabileceğinin altını çizerek, İstanbul'un en değerli bölgesini açıkladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

murat kurum değerli konut vergisi açıklaması Haberi

murat kurum değerli konut vergisi açıklaması

Dijital İşlem Vergisi, Değerli Konut Vergisi ve Konaklama Vergisi adıyla 3 yeni vergi getiren yasa teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklif ile gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler yürürlüğe sokuldu.

Gerçek Alanya'da yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut alım satımında az tapu harcı ödemek için evin değerinin düşük gösterilmesi dönemini bitirecek vergi düzenlemesine dair açıklamalar gerçekleştirdi. Bakan Kurum, "Vatandaşımız konutu kaç liradan alıp, satıyorsa aynı değerden de tapuda bedelini göstersin, şu anda haksız bir rekabet söz konusu. Konutunu 300 bin liraya satan vatandaşımız, emlak beyan değeri neyse onu göstermeyebiliyor. Adalet olması adına gerçekten satış fiyatı, değer neyse buna ilişkin tapu harcının o değer üzerinden alınmasına ilişkin bir düzenlemedir. Bu sayede...