25 / 04 / 2024

MÜSİAD new york şube

MÜSİAD new york şube

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği New York şubesi, düzenlenen törenle açıldı. Olpak, MÜSİAD'ın üye kabulünde banka hesabı yerine adayların iş çevrelerindeki itibarlarına baktıklarını dile getirdi.

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Mozilla Firefox’un kurucu ortağı Blake Ross, New York'tan 251 milyon TL'ye ev aldı!

Web tarayıcısı Mozilla Firefox’un kurucularından biri olan Blake Ross, yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı ve New York'ta yer alan çevre dostu bir rezidanstan ev aldı. Ross, 233 metrekarelik eve 251 milyon TL (8,25 milyon dolar) ödedi. İşte o evin özellikleri...

New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!

Mayıs ayında ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, beklentilerin altında kalarak eksi 31,8 değerini alarak son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ile New York'ta restoran açacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ve Hintli mutfak gurusu Arjun Waney tarafında New York'ta gerçekleştirilecek yeni yatırımı kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in o yazısı...

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

Ayça Varlıer New York’a taşınıyor!

Broadway’den teklif gelen güzel oyuncu Ayça Varlıer, New York’a taşınmaya karar verdi.  Evini taşıdığını söyleyen  Varlıer, Broadway'de müzikal çalışma yapacağını anlattı.

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

New York'taki Trump Tower yönetiminden, kirasını ödemeyen ayakkabı imalatçısına dava!

ABD eski Başkanı Donald Trump'a ait olan ve New York'un en işlek caddesinde bulunan Trump Tower yönetiminin, binada bulunan ayakkabı imalatçısı kiracısını kirayı ödemediği için mahkemeye verdiği bildirildi.

Türk mimardan New York'a uzay çağı tasarım!

Son yıllarda hayata geçirdiği ilginç tasarımlarla adından söz ettiren Hayri Atak, New York'ta benzersiz bir gökdelen tasarladı.

Ünlü markalar New York’taki şubelerini birer birer kapatıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını yüzünden ABD’de en fazla can kaybının yaşandığı şehir New York’ta, ünlü markalar şubelerini birer birer kapatıyor...

New York'ta koronavirüs yüzünden kirasını ödeyemeyenler evlerinden tahliye edilemeyecek!

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ev kirasını ödeyemeyenlerin 20 Ağustos tarihine kadar evlerinden çıkarılamayacağını duyurdu.

New York'ta inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamalar 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılabilir!

New York Valisi Andrew Cuomo gerçekleştirdiği basın toplantısında, New York kenti dışındaki imalat ve inşaat sektörleri için getirilen kısıtlamaların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kaldırılabileceğini ifade etti. 

New York'ta ulaşım ve konut alanlarında yeni düzenlemeler yapılacak!

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada, salgın sonrası New York'ta sağlık başta olmak üzere, ulaşım, güvenlik, konut ve sosyal eşitlik gibi alanlarda yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

MÜSİAD new york şube Haberi

MÜSİAD new york şube

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Marriott Marquis Hotel'de gerçekleştirlen açılış resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çevresinde yaşanan çatışmalar ve ekonomik krizlere rağmen gösterdiği ekonomik istikrarın önemine değindi.


Derneğin ABD Genel Merkezi'ni 2014'te Washington'da açtıklarını, New York'un ardından San Francisco ve Boston'da da şube açmayı planladıklarını anlatan Olpak, yeni şubelerin ikili ticaretin artmasına katkı sağlayacağını söyledi.


Türkiye'de 11 bini aşkın üyesi olan MÜSİAD'ın 72 ülkede 170 noktada hizmet verdiğini ifade eden Olpak, MÜSİAD'ın üye kabulünde banka hesabı yerine adayların iş çevrelerindeki itibarlarına baktıklarını dile getirdi. 


Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da konuşmasında, özel sektör devlet işbirliği içinde New York'ta önemli görevler ifa edeceklerini söyledi.


Türk toplumunun birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine dikkati çeken Yalçın, MÜSİAD'ı Türkiye'nin hedeflerine yaptığı...