25 / 04 / 2024

mutasarrıf anlamı

mutasarrıf anlamı

Mutasarrıf, Tanzimat'tan sonra Osmanlı zamanında sancak yönetimindeki kişiye verilen isim olarak kullanılırdı. Peki günümüzde mutasarrıf ne demektir?

Ticarethane METKAP'ta sıfır faiz 18 ay vade avantajı!

İstanbul’un sanayi ve yatırım anlamında en hızlı büyüyen bölgesi Hadımköy’de Akyapı tarafından yükselen METKAP'ta sıfır faiz 18 ay vade avantajıyla satışlar devam ediyor.

Dolar bu ay içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Planınızı yapın!

Son dakika dolar/TL kurundaki gelişmeler yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip edilirken, doların bu ay içinde tam anlamıyla ne kadar olacağı belli oldu. Görenlerin gözleri yuvlarından fırlayacak! Planınızı yapın!

2. sınıf inşaat bedelleri 2020'de ne kadar?

Kalite anlamında lüks ve 1. sınıf inşaattan sonra gelen inşaat türü olan 2. sınıf inşaatın 2020  yılında uygulanacak metrekare bedelleri belli oldu. İşte 2. sınıf inşaat maliyetleri 2020...

2. sınıf inşaat maliyetleri 2019!

Kalite anlamında lüks ve 1. sınıf inşaattan sonra gelen inşaat türü olan 2. sınıf inşaatın 2019 yılında uygulanacak metrekare bedelleri belli oldu. İşte 2. sınıf inşaat maliyetleri 2019..

Vakıf Katılım Kahramanmaraş'ta şube açtı!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Müdahil olamadığımız, değiştiremediğimiz değişkenlere takılarak ekonomimize 'iyi gitmiyor' demenin şu an anlamı yok." dedi.

Bursa Vakıf Kültürü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Tarih başkenti Bursa’yı, müzecilik anlamında da öncü bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve vakıf eserlerini anlatan Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışı için gün sayıyor.

2. sınıf inşaat maliyetleri 2017!

2. sınıf inşaat, kalite anlamında lüks ve 1. sınıf inşaattan sonra geliyor. 2017 yılında uygulanacak 2. sınıf inşaat maliyetleri ise 25 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de açıklanıyor..

Emlak sektöründe krizi fırsata çevirmek!

Krizi fırsata çevirmek. Aslında her sektör için geçerli olan bu söz sanıyorum ki emlak sektöründe özellikle bu dönemde daha fazla anlam taşıyor. Emlakçılar gelecekte bu işi yapamayacak mıyım kaygısı taşıyor.

G20 Liderler Zirvesi Antalya için tanıtım fırsatı olacak!

Dünyanın en güçlü ülkelerinin liderleri bugün Antalya'da buluşuyor. G20 Zirvesi Antalya için tarihi bir tanıtım fırsatı anlamı da taşıyor.

Narlıdere Asma Bahçeler 'de 0 faiz fırsatı devam ediyor!

Konutlarda birinci sınıf ithal malzeme kullanarak, fiyatları uygun koşullarla tüketiciye sunduklarını hatırlatan Tanyer İnşaat Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, fiyat-kalite dengesi anlamında avantajlı konumda olduklarını söyledi.

Türkiye yatırım anlamında bir fırsat ülkesi!

Türkiye ve dünya faaliyetleri artarak devam eden Herbalife şirketinin Dünya Başkanı Des Walsh; "Türkiye'de büyüme anlamında bir potansiyel var. Gelecek 3-4 yılda Türkiye'de üretim üzerinde duruyoruz" dedi..

Mutasarrıf ne demektir?

Mutasarrıf, Tanzimat'tan sonra Osmanlı zamanında sancak yönetimindeki kişiye verilen isim olarak kullanılırdı. Peki günümüzde mutasarrıf ne demektir?

Türk Telekom'dan konut sigortası fırsatı!

Türk Telekom, Ev Avantaj'lılara konut sigortası fırsatı sunuyor

mutasarrıf anlamı Haberi

mutasarrıf anlamı

Mutasarrıf ne demektir?

Mutasarrıf, günümüzde bir şey üzerinde kullanım hakkı olan kimselere verilen addır. Mutasarrıflar, elinde bulundurdukları ve üzerinde kullanım hakkı olduğu şeyler üzerinde tasarruf yapabilirler. Onu kullanabilir, ondan faydalanabilirler.


Mutasarrıf ne demektir?

Mutasarrıf, Tanzimat'tan sonra Osmanlı zamanında eyalet yönetimindeki vali gibi, sancaklarda da aynı yetkiye sahip görevliye verilen addır. Mutasarrıflar, padişah tarafından fermanla atanırlar; fakat görev süreleri fazla uzun süreli olmazdı. Bu yönetim görevi, Cumhuriyet’ten sonra kaldırıldı.



Işıl Seren...