27 / 04 / 2024

Türkiye yatırım anlamında bir fırsat ülkesi!

Türkiye yatırım anlamında bir fırsat ülkesi!

Türkiye ve dünya faaliyetleri artarak devam eden Herbalife şirketinin Dünya Başkanı Des Walsh; "Türkiye'de büyüme anlamında bir potansiyel var. Gelecek 3-4 yılda Türkiye'de üretim üzerinde duruyoruz" dedi..



ABD'de inşaat aşamasında olan 130 milyon dolarlık üretim tesisi inşaatı devam eden şirketin Dünya Başkanı Des Walsh, "Türkiye'de büyüme anlamında bir potansiyel var. Gelecek 3-4 yılda Türkiye'de üretim üzerinde duruyoruz" dedi. 


Herbalife'ın Türkiye ve dünya faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacı ile düzenlenen toplantıda konuşan Des Walsh, Türkiye pazarını AB'de en hızlı büyüdükleri ilk 10 pazar içinde olduğunu söyledi. 

Türkiye'de 30 binin üzerinde distribütöre ulaştıkları bilgisini veren Des Walsh, "Türkiye bir fırsat ülkesi. Yatırım ve büyüme anlamında potansiyel var. Yatırım için henüz net bir şey söylemek için erken ama 3-4 yıllık süre içinde yerel imkanlardan faydalanmak mantıklı olabilir" dedi. Dünya'da son 16 çeyrektir çift haneli büyüme elde eden Herbalife, 


Türkiye'de ise ilk yarıda yüzde 17'lik büyüme elde etti. 


Messi ve Ronaldo'nun beslenme sponsoru Herbalife, ünlü sporcular ve takımların da beslenme sponsoru oluyor. EMEA Bölgesi'nde 100 farklı sponsorluk anlaşması imzalayan şiketin sponsor olduğu en ünlü isimler ise ünlü futbolcular Messi ve Ronaldo. Şirket Ronaldo ile sporcular için ürün geliştirme üzerinde de çalışıyor. Türkiye'de ise 20122013 sezonu için Çağla Kubat ile sponsorluk anlaşması imzalayan şirket, yeni gelişen ürünler ile birlikte takım ya da olimpiyat oyuncuları ile yeni sponsorluk anlaşmaları da imzalayacak. Des Walsh, dünyanın 3'te 2'sinin obezite tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek ürünleri ile bunu kontrol altına alabildiklerini belirtti. Walsh, şu anda en fazla Asya ülkeleri arasında yer alan Uzak Doğu'da ürünlerinin yaygın olarak tüketildiğini dile getirdi. 

Walsh, Türkiye'de genel olarak erkek müşterileri olsa da dünyada daha çok kadınlar tarafından tercih edildiklerini söyledi. 


Dünya


Geri Dön