29 / 03 / 2024

t

t

İzmir Üniversitesi Tire'deki Tarihi Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Öztürk, aralarında 14'üncü yüzyıldan kalma bir mescidin de bulunduğu tarihi eserlerin insan eli ile çöplük haline getirildiğine dikkat çekti

Türk Telekom Tekno Kumbara uygulaması ile hediye dağıtacak!

10 milyonu aşkın bireysel abone, Türk Telekom’da geçirdikleri her gün için bir tekno para, bundan sonra Türk Telekom’un müşterisi olmaya devam ettikleri her ay için 100 tekno para ve aylık faturasının 5 katı kadar tekno para kazanacak

Türkmenistan'da Polimeks'in inşa ettiği havaalanı hizmete açıldı!

Türk şirketi Polimeks tarafından başkent Aşkabat'ta inşaa edilen Türkmenistan'ın en büyük havaalanı törenle hizmete açıldı. 2 milyar 253 milyon dolara mal olan havaalanı, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından açıldı...

One Tower AVM'nin iç dekorasyonunda ahşap kaplamalar kullanılacak!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, One Tower AVM iç dekorasyonunda ahşap kaplamaların öne çıktığını, yeşil ve su ile bütünleşmiş iç mekanlarla sıcaklık duygusu yaratmayı hedeflediklerini ifade etti..

Türkiye yatırım anlamında bir fırsat ülkesi!

Türkiye ve dünya faaliyetleri artarak devam eden Herbalife şirketinin Dünya Başkanı Des Walsh; "Türkiye'de büyüme anlamında bir potansiyel var. Gelecek 3-4 yılda Türkiye'de üretim üzerinde duruyoruz" dedi..

Dosya, faizi % 1'in üstüne çekiyor

Bankaların konut kredilerine uyguladığı faiz oranlarında son durum ne? Bankaların faiz oranı nasıl yüzde 1'in üstüne çıkıyor? Tüketicilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor?

"Ak Şehirim Aşkabat'' Fuarı'nda 60 Türk şirket

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen uluslararası yapı ve inşaat fuarı Ak Şehirim Aşkabat'a 60 Türk şirketi katılıyor.

Mortgage krizinin Türkiye'ye etkileri

Türkiye'de gayrimenkul sektörü bir süre, 2009 yılı ortalarına kadar bir miktar daha küçülmeye devam edecektir.

Türkler Azerbaycan'da konut alıyor

Azerbaycan'da Türk vatandaşları, konut alan yabancı uyruklular arasında ilk sırada. En çok da başkent Baku'yu tercih ediyorlar.

TOKİ'den Aygün'e yanıt

TOKİ, kendisine dava açacağını bildiren Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün eleştiri ve suçlamalarına yanıt verdi.

Konya Meram Belediyesi akaryakıt istasyonu ve lpg tesisini satacak

Meram Belediye Başkanlığı, Yaka Mahallesi 4 parselde kayıtlı 2 bin 463 metrekare akaryakıt istasyonu ve LPG tesisini, 2 milyon 200 bin YTL tahmini bedelle satacak.

GYODER, Viyana'da Türkiye'deki gayrimenkul sektörünü tanıtacak

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin(GYODER), 27 ile 29 Mayıs 2008 tarihleri arasında Avusturya'nın Başkenti Viyana'da yapılacak gayrimenkul ve yatırım fuarı Real Vienna'da,Türkiye'deki gayrimenkul sektörünü tanıtacağı bildirildi.

Rahşan Cebe, Cushman Wakefield Türkiye yönetici ortağı oldu

1988 yılında İstanbul'da kurulan P&D, 1991 yılında Türk pazarında Cushman Wakefield'in iş ortağı olmuştu. P&D Gayrimenkul Danışmanları Genel Müdürü Rahşan Cebe, Cushman Wakefield Türkiye yönetici ortağı oldu.

Türk mermercisi ABD'deki krizden doğru stratejiyle çıkar

ABD'de ekonomik pusula hergün daha kötüyü gösterirken bu krizden en büyük darbeyi alan sektörlerden biri de şüphesiz inşaat oldu.

Yabancılar, İmar'dan beter her türlü yardıma hazırız

BDDK Başkanı Bilgin, İmarbank skandalında Türkiye'ye `cahil' diyen yabancıların aynı duruma düştüğünü söyledi. Bilgin `Bizi yeren ülkelerin bankalarında İmar'dan daha büyük kriz yaşanıyor. Yardıma hazırız' dedi.

Kira artışı ve sanayi bastırdı, enflasyon 'mektup' sınırını aştı

Mart ayında beklentilerin üzerinde çıkan enflasyon, Merkez Bankası'nın yüzde 4'lük yıllık hedefle uyumlu 'patika' olarak gördüğü yüzde 9.1'lik sınırı aştı. Yıllık enflasyon mart ayı itibariyle yüzde 9.15'e yükseldi, son 21 ayın rekoru kırıldı. Merkez Bank

Avrupalı'nın 5'te 1'i kadar boya tüketiyoruz

Yıllık boya tüketiminin 250-300 bin ton olduğu Türkiye'de, kişi başına düşen boya tüketiminin 2-3 litre arasında değiştiği bunun da Avrupa'da tüketilen boya miktarının 5'te 1'ine denk geldiği açıklandı.

Tüketici kredileri 71 milyar 401.8 milyon YTL'ye çıktı

Tüketici kredileri, 28 Mart itibarıyla 678.5 milyon YTL artarak 71 milyar 401.8 milyon YTL'ye çıktı.

Türkiye'deki konutların % 80'i sigortasız

2007 yılında emlak sektörü yüzde 7 büyürken, bu büyümeye paralel olarak konut sigortasında da yüzde 10'luk bir artış yakalandı. Ancak buna rağmen Türkiye'deki toplam konut sayısı göz önüne alındığında, konut sigortası yaptırılma oranı hala yüzde 20'lerde.

t Haberi

t


İzmir Üniversitesi Tire'deki Tarihi Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Öztürk, aralarında 14'üncü yüzyıldan kalma bir mescidin de bulunduğu tarihi eserlerin insan eli ile çöplük haline getirildiğine dikkat çekerek, eserlerin restorasyon çalışmalarına hazırlanması için İzmir Üniversitesi akademisyenlerinin yarın Tire'de çöp içindeki tarihi eserlerde temizlik yapacaklarını söyledi.


Belediyeye destek 

Tire Belediyesi'nin geniş çaplı bir temizlik için yeterli bütçeye sahip olmadığı bilgisini edindiklerini belirten Öztürk, İzmir Üniversitesi, tur rehberleri ve Tire Kent Konseyi işbirliğiyle çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti. Mütevelli Heyet ile öğretim üyelerinin maddi desteği ve İzmir Üniversitesi tarafından ulaşım ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra öğretim üyelerinin temizlik çalışmalarında fiilen yer alacağını ifade eden Öztürk, "Tire Belediyesi'nin traktör desteğinin yanı sıra TÜRSAB, Ege Turizm Derneği, İzmir Turist Rehberleri Odası da etkinlikte yer...