27 / 04 / 2024

müteahhit enflasyonu nedir

müteahhit enflasyonu nedir

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

Türkiye'de müteahhit enflasyonu var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekim 2014’te, “Yetki Belgesi Numarası” verilen toplam Müteahhit sayısının, 287 bin 760’a tırmandığı şeklindeki yapılan açıklamasına İMKON'dan yorum geldi.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

Müteahhit enflasyonu engellenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, tüketicilerin ve sektörün mağdur olmasının önüne geçilmesi ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için bu müteahhit enflasyonunun engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

İstanbul'da bir müteahhit, ayrılmak isteyen sevgilisini öldürdü!

İstanbul'da bir müteahhit, kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını silahla öldürüp 3 gün sonra intihar etti.

Yöryapı dönüşümde müteahhit firma seçimi konusunda uyarıyor!

İstanbul’da eski semtleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesi ile başlayan süreç, kimi bölgelerde de maliklerin binalarında hasar tespiti yapması ile başlıyor. Dönüşümde malikler bir müteahhit firma ile anlaşıp kat karşılığı sözleşme imzalıyor.

Müteahhit mağdurları iskan affı bekliyor!

Müteahhit kusuru yüzünden iskân alınmayan binalarda elektrik ve su gibi abonelik işlemlerini bireysel olarak gerçekleştiremeyen vatandaşlar ortak abonelikler kullanarak binalarda ikamet ediyorlar. Bu durumda olan on binlerce vatandaş, devletten yeni bir iskân affı bekliyor.

Antalyalı Müteahhit Mustafa Serttürk'e silahlı saldırı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi'nde, müteahhit olarak çalışan Mustafa Serttürk, 07 SH 024 plakalı otomobilinden apartmanın önünde indiği sırada, üzerlerinde uzun namlulu silah bulunan iki kişinin saldırısına uğradı.

Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna silahlı saldırı!

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tabanca ile rastgele ateş etti. Saldırıda büroda bulunan yaralı Hüseyin Sıktaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Müteahhit Cihan Azrak son yolculuğuna uğurlandı!

Manisa Salihli'de Kurşunlu Piknik Alanı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden müteahhit Cihan Azrak, Küçük İmam Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kadem Bacaksız: Türkiye'de müteahhit fazlalığı var!

Ordu Müteahhitler Odası Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Bacaksız, Türkiye'deki müteahhit sayısının 27 Avrupa ülkesindeki müteahhit sayısından fazla olduğunu, bu durumun kalitesizliği yol açtığını belirterek sektörün disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

Güvenilir bir müteahhit nasıl bulunur?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Güvenilir bir müteahhit nasıl bulunur?'' sorusunu yanıtladı. İşte Kumbasar'ın o yazısı...

Bolu'da müteahhit cinayeti!

Bolu’nun Mengen İlçesi’nde TOKİ konutlarını yapan müteahhit firmanın sahibi Ersin K., parasını isteyen birlikte çalıştığı taşeron firma sahibi 24 yaşındaki Fatih Yılmazer’i çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü.

müteahhit enflasyonu nedir Haberi

müteahhit enflasyonu nedir

Dünya Gazetesi yazarlarından Leyla İlhan bugünkü köşesinde Türkiye'deki müteahhit sorununu kaleme aldı. İşte, Leyla İlhan'ın yazısı...

Gayrimenkule yeni girişler önemli bir risk alanı oluşturmaya başladı. Bağdat Caddesi’ndeki sıkıntıda yeni girişlerin etkisi büyük. Konu caddeyle sınırlı değil. Bakkalı, terzisi, kuaförü sektöre girmeye devam ediyor. Türkiye geneli müteahhit sayısının 330 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Sadece İTO’ya kayıtlı sayı 60 bin! 80 milyonluk Almanya’da sayı 3.800. Tüm Avrupa’da 20 - 30 bin arasında. Yani Türkiye’de tüm Avrupa’nın 10 katı müteahhit var. Yeni girişlerin yarattığı sorunlar sektörün gündeminde. Kat karşılığı arsa bulan imar alıp maketten satıyor. Tıkanan projelerin büyük çoğunluğu da bunlar... Sektörün markaları, dernekleri gidişatın bütün sektörü tehdit ettiği görüşünde.

Türkiye’de müteahhit sayısındaki fazlalık konut üretimine yansıyor. Halihazırda konut satışlarının neredeyse iki katı oranda...